Africa Tours CSS Sprite


Praktiske råd vedr. fotosafari til Finland

BEMÆRK
Der tages forbehold for ændringer af flytider og indkvarteringssteder. Rejsen gennemføres ved minimum 6 deltagere og max. 14 deltagere.
REJSEN ER GARANTERET OG GENNEMFØRES i 2020. UDSOLGT
REJSEN I 2022 ER ENDNU IKKE GARANTERET.

VISUM 
Som dansk statsborger, skal du IKKE have visum til Finland. Der gælder ingen pastvang for nordiske statsborgere, der rejser mellem de nordiske lande. Du skal dog stadig kunne identificere dig og skal derfor medbringe en eller anden form for billedlegitimation. Dit pas vil være velegnet som billedlegitimation og kræves undertiden af flyselskabet. 

KLIMA OG BEKLÆDNING
Pak vintertøjet, så du kan holde varmen dag og nat, når kulden kryber ind på dig - både i skjulet og ved fotografering i terrænet nær centeret.
Kulden i Finland er heldigvis “tør” grundet fastlandsklimaet, så den bider ikke på samme måde som fugtigt dansk frostvejr. Forvent temperaturer et godt stykke under frysepunktet og en snebyge af og til. Sneen kan ligge dybt, så det er en god ide med højskaftede, vandtætte støvler eller ditto gummistøvler, når vi skal i felten.

FORSLAG TIL FOTOUDSTYR 
Her finder du en anbefaling af hvilket fotoudstyr der optimalt kan medbringes til rejsen. Det er dog vigtigt at pointere, at man sagtens kan tage med på rejsen med et mindre omfangsrigt og knap så professionelt udstyr, og alligevel kan få et stort udbytte af såvel fotografisk vejledning som af turens oplevelser generelt. Lars Gejl´s eget udstyr på turen vil bestå af følgende:
•  To fullframe-huse og to optikker henholdsvis 70-200 mm og 500 mm
• 1,4 x telekonverter
• 4 kg beanbag til skjulet, som sikrer optimal telemanøvre og panorering
• Etbens-stativ til fuglefotografering
• Lommelygte
• Ekstra batteri og oplader
• Evt. laptop, kortlæser, USB-nøgle etc. til gennemgang og konstruktiv kritik af dine fotos

OM BOREAL WILDLIFE CENTER OG FOTOSKJULENE
Vores base under fotosafarien er Boreal Wildlife Center, som er en gammel finske grænsepost, der nu er omdannet til privatejet naturcenter med spisestue og indkvartering i 1-3 personers værelser med bad og toilet. Naturcenteret er omgivet af skov og søer med rig mulighed for naturstudier og fotografering.

Mere information på http://www.viiksimo.fi/index.php/home

Vi har booket centerets pro-hides, med plads til 3 fotografer i hvert skjul. For optimale fotomuligheder og bedre komfort har vi dog kun booket til to fotografer pr. skjul, da både rovdyr og hønsefugle er meget aktive. Derfor er det vigtigt med god plads til hurtige skift mellem de forskellige “skydeskår” i skjulet.

Fra skjulene observerer vi dyrelivet gennem spejlglasruder og fotograferer gennem et hul i et camouflagegardin. I skjulet er der ikke plads til trebens-stativer, så derfor er den brede vindueskarm i hvert skjul udstyret med beanbags og en jernplade med standardgevind til eget kugle-videohoved. Der fotograferes enten fra stol eller køje, hvor der også kan soves på skift. Skjulene er placerede på forskellige biotoper med henholdsvis sump (myr), skov og sø, så der bliver rig variation i baggrunde og motiver.

De normalt sky rovdyr lokkes hos Boreal Wildlife Center primært til med hundefoder i form af små fiskepiller på størrelser med gajoler. Fiskepillerne synker ned i sne og vegetationen og ses ikke på billederne og dyrene udviser normal fødesøgningsadfærd. I vintersæsonen fodres der også med ren eller elg, som lokker de sky ulve nær skjulene.

OBS: Der tages forbehold for skjulenes placering, antallet og variationen af rovdyr og hønsefugle samt antallet af fotografer pr. skjul, da alt sker på naturens og dyrenes præmisser.

Vi har udarbejdet en guide som indeholder praktiske tips og råd vedr. din rejse På bjørne og ulve fotosafari i Finland, 

Guiden kan ses og printes HER.

Rejsedatoer 2020

Dato Pris fra
19. apr. -
24. apr.
6 dage
13.995 DKK
Udsolgt

Rejsedatoer 2022

Dato Pris fra
24. apr. -
29. apr.
6 dage
15.195 DKK
Få tilbud