Africa Tours CSS Sprite


Safari til Indien og Kenya

Dag 1: Afrejse fra Danmark
Der er afgang fra København i løbet af dagen, hvor der via skift i anden lufthavn fortsættes mod Indien. På de oversøiske strækninger serveres gratis måltider med drikkevarer undervejs på flyveturen.

Dag 2: Ankomst til Delhi. Kort byrundtur og til Sariska National Park
I ankommer til Indiens hovedstad Delhi om morgenen, og efter at have overstået det nødvendige papirarbejde i paskontrollen modtages I af jeres danske ekspertrejseleder Jesper samt jeres lokale chauffør, der følger med os rundt på hele vores rute i Indien. Inden vi forlader Delhi skal vi på en kort byrundtur, hvor vi stopper ved det smukke Lotus Tempel, der er et af de nyeste byggerier, som har opnået status som Verdens Kulturarv af UNESCO. Vi skal også have frokost på en dejlig lokal restaurant, før vi kører ud af det gigantiske storbyområde med over 20 millioner indbyggere.

Herfra går turen mod vores første naturdestination, Sariska National Park, der ligger ca. 200 km mod sydøst. Vi ankommer til vores yderst komfortable telt-lodge tæt hen mod solnedgang. Her bliver vi installeret i de store telte og har tid til et tiltrængt bad og et hvil, samt evt. en tur i swimmingpoolen, inden vi skal have aftensmad og forventningsfulde kan gå i seng og se frem til den spændende rejses første safari.

Overnatning på Vanaashrya Tented Camp med fuldpension inkluderet.

Dag 3: Safari i Sariska National Park
Kort før solopgang kører vi den korte vej til nationalparkens indgang, hvor der åbnes for adgang når solen er stået op. På denne første safari i Sariska kører vi i en lille åben lastvogn med plads til ca. 20 personer, så vi alle kan være sammen, mens vi på eftermiddagens safari deler os op i mindre hold og kører i små åbne firehjulstrukne biler med plads til 4-6 personer i hver. Efter 3-4 timers spændende safari vender vi hjem til vores dejlige camp, hvor der er god tid til at indtage dagens måltider og at slappe af i de smukke omgivelser.

Sariska National Park har et areal på 866 km2 og er den nærmeste større nationalpark til Delhi, hvor der kan ses tigre. Disse var dog forsvundet fra området i en årrække frem mod 2004, hvilket antages at være på grund af krybskytteri, men siden 2008 har de Indiske myndigheder under ”Project Tiger” flyttet tigre tilbage i området af flere omgange fra den nærliggende Ranthambore nationalpark. Disse trives nu fint i parken, bl.a. på grund de mange byttedyr og det store uforstyrrede naturområde, så der er i de senere år født adskillige tigerkillinger, og den majestætiske bengalske tiger kan nu igen ses. Denne succes gør Sariska til foreløbig det eneste sted i verden, hvor det er lykkes at genudsætte tigre i den vilde natur i et område, hvorfra den ellers var forsvundet.

Parkens smukt kuperede landskab består af en mosaik af tør løvfældende skov, klippefyldte og græsklædte arealer samt en større sø, hvori der bl.a. kan ses krokodiller og sumpskildpadder. Inde i parken findes flere historiske bygninger, f.eks. Hanumans Tempel, der stadig er aktivt og tiltrækker mange pilgrimme, samt Kankwadi fortet fra 1600-tallet og det imponerende Sariska Palace. Ud over tigeren og dens mange byttedyr, som f.eks. axishjort, sambar hjort, den store nilgai antilope, den lille firehornede antilope og vildsvin, så ses der mange langur- og makakaber. Af øvrige rovdyr, som med noget held kan ses, kan nævnes leopard, junglekat, stribet hyæne og sjakal, mens den imponerende påfugl er den mest iøjnefaldende blandt parkens rige fugleliv, der bl.a. tæller en række sjældenheder.

Når middagsheden begynder at aftage ud på eftermiddagen skal vi på endnu en spændende safari i Sariska nationalparken, og denne gang i små firehjulstrukne køretøjer med hver sin lokale guide. Turens danske rejseleder ”går på omgang” mellem bilerne på denne safari og de efterfølgende ture i Ranthambore nationalparken. Vi nyder den smukke natur og søger efter parkens mange vilde dyr til omkring solnedgang, så vi er tilbage på vores camp i starten af skumringen, hvor vi har lidt tid i teltene før det skønne aftensmåltid serveres.

Overnatning på Vanaashrya Tented Camp med alle måltider inkluderet.

Dag 4: Via Chand Baori Step Well til Ranthambore National Park for safari
Efter morgenmaden forlader vi Sariska og sætter kursen mod syd og byen Sawai Madhopur, der ligger på grænsen til Ranthambore nationalparken og er udgangspunkt for safari til denne. Undervejs holder vi en pause i den mindre by Abhaneri, hvor vi skal se Chand Baori Step Well, der er en 30 meter dyb brønd omgivet af et imponerende bygningsværk af trapper, hvor de ældste dele er mere end 1.200 år gamle.

Herfra videre til vores komfortable lodge udenfor Ranthambore, hvor vi skal bo de næste tre dage, og nyder en dejlig frokost.

Når vi har haft lidt tid på værelserne, eller måske taget en forfriskende dukkert i stedets store dejlige swimmingpool, er det tid til safari inde i nationalparken. På denne første af de i alt seks safarier i parken kører vi alle sammen i en lille åben lastbil, mens vi på de resterende safarier deler os op i hold og kører i små åbne firehjulstrukne biler. Efter en oplevelsesrig safari, hvor vi helt sikkert har set mange spændende dyr og med lidt held også en tiger, returnerer til lodgen omkring solnedgang. Når vi har spist aftensmad, hvor der bydes på en imponerende buffet, kan vi spændte gå til ro og se frem til endnu fem skønne safariture de kommende dage i fantastiske Ranthambore.

Ranthambore National Park har en smukt klippefyldt og kuperet natur med klassisk indisk ”jungle”, der er verdensberømt for den tætte tigerbestand, som nu er på mere end 70 individer. De er godt tilvænnet safaribiler og turister og ses derfor ofte, især i tørtiden fra februar til maj. Parken er en vigtig del af Indiens omkring 50 ”Project Tiger” reservater, som udgør kernen i landets indsats for at bevare den ikoniske store kat, og som administreres under National Tiger Conservation Authority.

Ranthambore regnes sammen med Bandhavgarh nationalparken i det centrale Indien som de bedste sted i landet, og dermed i verden, at se tigre. Der findes selvfølgelig også en stor bestand af tigerens byttedyr i Ranthambore med bl.a. flere hjortearter (f.eks. axis- og sambar hjort) og antilopearter (f.eks. nilgai og indisk gazelle) samt vildsvin. Her ses også rhesusaber og hanuman (grå) langur, hvoraf især sidstnævnte er meget talrig – og hjælpsom med at finde tigrene sammen med axishjortene, når deres alarmkald lyder. Parken er desuden et af Indiens bedre steder at se leopard og læbebjørn, og en sjælden gang ørkenlos og stribet hyæne.

Nationalparken er et super fuglested for flertallet af de typiske centralindiske arter, hvor påfuglen og træskaden fortjener at blive fremhævet sammen med f.eks. flere arter af isfugle, biædere, spætter, hejrer, storke og parakitter. Desuden findes her godt med ugler og rovfugle. I flere af de små søer og vandhuller ses desuden en del sumpkrokodiller.

Centralt i parken ligger det imponerende Ranthambore Fort fra det 10. århundrede, der er placeret på et stort og mere end 200 meter højt klippeparti. Det rummer flere aktive templer fra det 13. århundrede, hvortil der er offentlig adgang for de lokale, der stadig kommer hertil i bil, på cykel eller til fods for at bede midt i ”tiger-land”.

Ranthambore er i de seneste år blevet udvidet til et areal på mere end 1.000 km2 og rummer nu 10 zoner/ruter der må køres safari i – og som der trækkes lod om mellem chaufførerne i safaribilerne. Parken ligger i Rajasthans sydøstlige hjørne ca. 160 km fra delstatens hovedstad, Jaipur, og ca. 350 km syd for Indiens hovedstad, Delhi.

Overnatning på Ranthambore Regency med fuldpension inkluderet.

Dag 5 og 6: To hele dage med safari i Ranthambore National Park
Vi har to hele dage til at køre på safari i Ranthambore, så vi kommer godt rundt i nationalparkens smukke og kuperede natur. Vi har dermed gode muligheder for at se flertallet af de dyr der lever i og omkring den, inklusiv rigtig fine chancer for at opleve junglens hersker, den ikonisk smukke bengalske tiger. Begge dage tager vi af sted på safari før solopgang, efter at have fået en opfriskende kop kaffe eller te med en kiks eller småkage til, og returnerer til vores lodge om formiddagen til et solidt morgenmåltid. Midt på dagen kan der slappes af på værelserne og i lodgens dejlige have, men der er også mulighed for at gå en lille tur i byen inden frokost. Kort efter frokost serveres igen en kop kaffe eller te med lidt sødt, inden der er afgang for eftermiddagssafari, som vi kommer hjem fra i skumringen.

Overnatning på Ranthambore Regency med fuldpension inkluderet.

Dag 7: Morgensafari i Ranthambore National Park. Til Jaipur for byrundtur
Morgenen byder på den sidste safari i Ranthambore, og efter morgenmaden går turen til Jaipur, der er den ørkendominerede delstat Rajasthans travle hovedstad. Vi ankommer til Jaipur i tide til en skøn frokost på en traditionel restaurant, hvorefter vi skal på en spændende byrundtur.

Jaipur er også kendt under navnet ”Den Lyserøde By”, da mange af bygningerne i den gamle bydel er malet i regionens traditionelle velkomstfarve. Dette blev første gang gjort i anledning af dronning Victorias mand, prins Alberts besøg i 1883, men er siden blevet holdt ved lige. Byens gamle centrum omkranses af en bymur med syv porte, som alle stadig er i brug, og det rummer mange smukke og helt specielle bygninger af en kaliber, så masser af turister valfarter til byen for at se dem. Vi skal se Hawe Mahal (Vindenes Palads), der nok er byens mest afbillede bygning. Der bliver også tid til at besøge City Palace, der stadig er bolig for kongefamilien, og såvel beundre den smukke arkitektur og udsmykning som se det fine kulturhistoriske museum, som paladset rummer. Vi runder byrundturen af på det UNESCO-fredede stjerneobservatorium Jantar Mantar fra tidligt i 1700-tallet, hvorefter vi tager til vores charmerende ”Heritage Hotel” tæt på byens gamle centrum for aftensmad og en god nats søvn.

Overnatning på Mandawa Haveli og med alle dagens måltider inkluderede.

Dag 8: Safari i Jhalana reservatet og besøg i Amber Fort. Til Delhi for afrejse mod Kenya
Vi spiser tidlig morgenmad inden vi skal på den sidste safari i Indien. Vi kører den ganske korte tur ud af Jaipur til dyrereservatet Jhalana, der ligger i et bjergrigt område kun 5 km udenfor byen. Her skifter vi over til små firehjulstrukne køretøjer inden vi begiver os ind i reservatet. Vi er især på udkig efter områdets to største rovdyr, leoparden og den stribede hyæne, men skal selvfølgelig også holder øje med f.eks. mindre rovdyr, hjorte og fuglelivet, samt nyde naturen generelt.

Jhalana Wildlife Sanctuary er et relativt lille naturreservat nær Jaipur. Det er især kendt for de gode muligheder for at se to fantastiske rovdyr, som tigeren ofte ”stjæler billedet” fra i andre parker. Det drejer sig om leoparden og den stribede hyæne, der måske netop på grund af tigerens fravær i området ses oftere her end f.eks. i Sariska og Ranthambore.

Vi vender tilbage til vores hotel inden turen går videre mod Delhi. Vi skal dog stadig nå at se to spændende kulturattraktioner umiddelbart nord for Jaipur og spise et skønt frokostmåltid, inden vi begiver os ud på motorvejen. Først gør vi et kort stop ved det smukke palads Jal Mahal, der er bygget i en sø og helt er omkranset af vand. Derefter går turen til den smukt udsmykkede og yderst velbevarede Amber Fort, der ligger på en bjergtop, og sammen med fem andre fæstninger i Rajasthan er optaget på UNESCO´s liste over verdensarv. Når vi har nydt frokosten kører vi på ca. 4 timer til det sydlige Delhi, hvor lufthavnen ligger. Vi har god tid til at spise en afskedsmiddag for ”Incredible India”, som er landets officielle slogan, inden vi omkring midnat kører i lufthavnen. Her tager vi afsked med vores chauffør på den sidste uges rundrejse og tjekker ind til flyet mod Nairobi, som afgår lidt ud på natten. Der er flyskifte undervejs.

Alle dagens måltider er inkluderede.

Dag 9: Jambo Kenya. Besøg på Karen Blixen Museum
Vi ankommer til Kenyas hovedstad Nairobi, hvor vi modtages af vores kenyanske chauffører, der også er uddannet safariguider og følger os den næste uge. Vi har tid til et besøg med rundvisning på Karen Blixen Museum, der er indrettet i forfatterindens kenyanske hjem fra starten af 1900-tallet, inden vi kører til hotellet.

Når vi har tjekket ind på det dejlige nye hotel og fået et lille hvil samt et tiltrængt bad, så går vi den korte vej til den nærliggende berømte restaurant, The Carnivore (kødæderen/rovdyret på dansk), hvor der selvsagt serveres masser af kød, som er tilberedt på en kæmpe grill. Tilbage på hotellet går vi trætte i seng, men kan se frem til de første spændende natur- og dyreoplevelser i morgen, samt et program der ikke er så hårdt, så vi hurtigst kan få kontinentskiftet, tidsforskellen og flyveturen ud af kroppen.

Overnatning Tamarind Tree Hotel. Middag på The Carnivore inkluderet.

Dag 10: Til Lake Naivasha og sejltur på søen
Vi kører tidligt mod den nærmeste sø i Rift Valley, ferskvandssøen Lake Naivasha. Lidt afhængig af trafikken ud af Nairobi tager det et par timer ad gode veje. Når vi er fremme skal vi på en stemningsfuld sejltur på søen med en lokal bådfører. Ude på søen har vi mulighed for at nyde det rige fugleliv med den afrikanske flodørn som en af de mest iøjnefaldende. Vores bådfører har små fisk med sig, som kastes i vandet og flodørnene kommer for at og ”fange”. Dermed kan vi komme helt tæt på denne ualmindeligt smukke ørn, når den slår ned på byttet. Der ses selvfølgelig masser af andre fugle på og ved søen, f.eks. skarver, hejrer, pelikaner og isfugle, mens vi også kan komme tæt på nogle af de mange flodheste, som findes her.

Efter sejlturen kører vi til vores nærliggende lodge, hvor det er blevet tid til frokost og efterfølgende indkvartering på vores store dejlige værelser. Eftermiddagen er sat af til afslapning omkring lodgen, der har en dejlig swimmingpool og ligger direkte ned til Naivasha-søen i parklignende omgivelser, hvor der ses mange forskellige fugle samt større dyr som giraffer, vandbukke og flere slags aber. Flodhestene kommer heldigvis først herop efter mørkets frembrud, hvorfor man altid skal følges med vagter om aftenen.

For dem der måtte have lyst, kan der om eftermiddagen (mod betaling) arrangeres en guidet gåtur på Crescent Island eller en safari i den lille nærliggende nationalpark, Hells Gate, hvor der begge steder er smuk natur og kan ses en del dyr som f.eks. giraffer, zebraer, gnuer, antiloper og gazeller.

Lake Naivasha er en ferskvandssø med et areal på knap 200 km2, som ligger i Kenyas del af Rift Valley, den berømte østafrikanske sprækkedal, der strækker sig ca. 6.000 km fra Jordan i nord til Mozambique i syd. Størstedelen af søen er omkranset af frodig akacieskov, men her findes også store områder med gartnerier, der bl.a. producerer mange grøntsager og langstilkede roser til eksport. Langs bredden ses også mange skulpturelle og spøgelsesagtige træer, der er druknede efter de senere års øgede nedbør og deraf følgende øgede vandstand i søen, hvilket er et fænomen, der er set flere gange gennem de seneste årtier.

Områdets dyreliv er nok mest berømt for den store bestand af flodheste, der om natten kommer op af søen og græsser langs bredden, samt for et helt fantastisk fugleliv, der bl.a. rummer mange pelikaner, hejrer, storke, isfugle og ikke mindst en stor bestand af den smukke afrikanske flodørn. Langs søbredden, på Crescent Island og i den nærliggende nationalpark Hells Gate ses desuden en række forskellige aber og antiloper samt gnuer, zebraer, bøfler og sågar enkelte giraffer. Trods den store fiskerigdom findes her ingen krokodiller, idet søen ligger i tæt ved 2 km´s højde, hvorfor vandet og klimaet er for koldt til disse koldblodede dyr.

Overnatning på Naivasha Sopa Lodge med fuldpension

Dag 11: Safari i Lake Nakuru National Park
Hele dagen er afsat til safari i den nærliggende Nakuru nationalpark, der omkranser nabosøen Nakuru ca. en times kørsel fra hvor vi bor. Vi spiser morgenmad så tidligt som muligt, for at få mest ud af dagen, og vender først tilbage til vores lodge i skumringen.

Inde i nationalparken kører vi på klassisk safari, der her i Afrika kaldes et game drive, hvor vi med åbne vinduer og løftet tag søger efter dyrene. Vi kører gennem den smukke skov, hvor de gulbarkede akacietræer måske danner rammen for at møde den sky leopard, og fortsætter ud på græssletten, hvor vi kigger efter både det hvide og det sorte næsehorn og f.eks. bøfler og giraffer samt det rige fugleliv. Midt på dagen spiser vi frokost på et af nationalparkens højeste punkter med fantastisk udsigt over søen.

Nakuru-søen med den omkransende nationalpark på i alt ca. 190 km2, er vel nok den mest berømte af søerne i den kenyanske del af Rift Valley. Det skyldes uden tvivl kombinationen af de mere end 1 mio. flamingoer, der ofte har farvet søbredden lyserød, og så tilstedeværelsen af en fin bestand af begge arter af de truede næsehorn, det store hvide og det lidt mindre sorte. Den smukke men sky leopard samt den sjældne Rothschild´s giraf med de hvide ”sokker”, lever også i den indhegnede nationalpark omkring søen.

Mens alle de sidstnævnte stadig kan ses i området, så har flamingoerne de seneste år været usædvanligt fåtallige, da vandstanden har været meget høj i søen. Det betyder at saltholdigheden er faldet, hvorved de alger og krebsdyr flamingoerne lever af næsten er forsvundet, og flamingoerne er derfor trukket til Lake Bogoria mod nord og især til Lake Natron på grænsen til Tanzania mod syd.

Ud over de nævnte og meget berømte beboere i nationalparken findes her også en imponerende bestand af bøfler samt mange antiloper, zebraer og vortesvin, mens både marekatte, bavianer og den meget smukke sort-hvide colobusabe er almindelige. Parken rummer også en god bestand af løver som ofte ses eller høres, men her er ingen elefanter eller flodheste. Selvom bestanden af flamingoer er kraftigt decimeret i de senere år, så kan de sagtens kan vende talstærkt tilbage når betingelserne er de rette, og der ses stadig enkelte af disse besynderlige fugle med de fantastiske farver. Her ses også pelikaner, et væld af store rovfugle, smukke krontraner samt små farvestrålende fugle af mange arter.

Overnatning på Naivasha Sopa Lodge og med alle måltider inkluderet.

Dag 12: Til Masai Mara National Reserve for eftermiddagssafari
Vi lægger søerne i Rift Valley bag os, når vi kører mod syd og grænsen til Tanzania. Vores mål et af kontinentets absolut bedste steder at tage på safari, nemlig Masai Mara reservatet, der bl.a. har en stor bestand af mange af de store rovdyr. Masai Mara udgør den kenyanske del af det verdensberømte økosystem sammen med bl.a. Serengeti i Tanzania, som reservatet deler dyr med.

Efter 5-6 timers kørsel, hvoraf det sidste spændende stykke vej er inde i reservatet, er vi fremme til frokost på vores yderst komfortable teltcamp, der ligger centralt i Masai Mara ned til den store Mara-flod. Her skal vi bo de næste tre dage, hvor campen er udgangspunkt for vores mange game drives. Om eftermiddagen kører vi på et kort game drive omkring campen og returnerer ved solnedgang som man skal. Når vi har nydt et skønt aftenmåltid kan vi gå forventningsfulde i seng før de næste dages store oplevelser – og måske kan vi endda nyde lyden af gryntende flodheste, hylende hyæner eller måske en brølende hanløve i området gennem teltets kanvas.

Masai Mara National Reserve er hjemsted for de populære og fascinerende store katte inklusiv mange løver, de hurtige geparder og de sky leoparder. Men store katte er bestemt ikke det eneste Masai Mara har at byde på! Særligt fra juli til oktober vrimler det med dyr på de vidtstrakte græssavanner, som farves næsten sort af de mange gnuer som kommer hertil under den årlige vandring (migration). Dette er ofte refereret til som et af verdens største vidundere – og med god grund. Op mod to millioner hov- og klovdyr vandrer fra den store Serengeti National Park i Tanzania mod syd til Masai Mara i Kenya. Både de mørke gnuer og de stribede zebraer kommer for at nyde godt at det friske græs, som regntiden har sørget for står klar til dem ved deres ankomst. Men først skal de mange dyr krydse den store Mara flod, hvor hundredvis af krokodiller ligger afventende på et nemt måltid.

På trods af, at man nærmest må tro, at Masai Mara virker tom efter besøg fra sådan en mængde dyr, så er reservatet dyrerigt hele året rundt og bestemt et besøg værd også udenfor vandringens besøgstid. Masai Mara har masser af både hov-, klov- og rovdyr som har deres hjem i reservatet. Bl.a. findes alle de sagnomspundne Big Five, der ud over rovdyrene løve og leopard også omfatter elefant, næsehorn og bøffel, og så er her mange hyæner, flodheste, giraffer og et væld af antiloper og gazeller, for blot at nævne nogle få. Herudover er fuglelivet imponerende med op mod 450 forskellige arter i området. Den uimodståelige og smukke natur man får chancen for at se – de kuperede græssletter og smukke skovområder langs floderne – lægger et fantastisk sceneri til de mange billeder, man ikke kan lade være med at tage på safarituren.

Selve Masai Mara ligger i 1.500-2.000 meters højde, så klimaet er generelt meget behageligt – ikke for varmt, men heller ikke for koldt. Arealet af selve reservatet er på 1.510 km², men med de omgivende naturområder, reservater og nationalparker dækker økosystemet et område på størrelse med Danmark. Masai Maras omgivelser er desuden hjemsted for det ikoniske Masai folk. De er meget imødekommende overfor turister og viser gerne deres traditionelle landsbyer frem. De fortæller også gerne om deres traditionelle kultur og demonstrerer nogle af de mange færdigheder, der kræves af dem i hverdagen. Masai Mara betyder i øvrigt masaiernes plettede land.

Overnatning på Mara Ashnil Camp med fuldpension.

Dag 13 og 14: To hele dage med safari i Masai Mara
Vi har to hele dages safari i Masai Mara med masser af tid til game drives, så vi kommer godt rundt i området. Som udgangspunkt kører vi på game drive i de kølige morgentimer til ud på formiddagen, og igen fra om eftermiddagen frem til solnedgang. Den ene af dagene kan vi dog vælge at medbringe frokostmadpakker og køre ud i reservatet på en heldagstur, hvor vi spiser picnic frokost midt på savannen under vejs. Denne beslutning tager vi selv afhængig af stemningen for det, samt styret af dyrenes bevægelser, der først kendes på stedet.

Under opholdet i Masai Mara er det også muligt at besøge en masailandsby (ikke inkluderet i rejsens pris). En rigtig spændende oplevelse og et møde med en helt fremmed kultur. Hjerteligt inviteres vi indenfor i landsbyen, hvor vi bydes velkommen af sang fra landsbyens kvinder. Vi får mulighed for at komme ind i hytterne, og for at købe en souvenir med hjem. Eller hvad med den sublime oplevelse af ballon-safari om morgenen efterfulgt af en stemningsfuld morgenmad serveret på savannen (ikke inkluderet). Vi anbefaler, at man booker sidstnævnte hjemmefra, da der kun er et begrænset antal pladser.

Overnatning på Mara Ashnil Camp med alle måltider inkluderede.

Dag 15: Safari på vej mod Nairobi og hjemrejse
Det er ved at være slut på den eventyrlige rejse og vores mange natur- og dyreoplevelser, der forhåbentligt har printet sig dybt i hukommelsen – og fyldt kameraernes hukommelseskort. Efter et sidste morgenmåltid i ”bushen” kører vi mod Nairobi, men vi har dog tid til et kort game drive på vej ud af Masai Mara.

Hen mod frokost dukker Nairobi op i horisonten. Vi kører direkte til den dejlige restaurant Karens Coffee Garden, der ligger lige ved siden af Karen Blixen Museum. Her skal vi spise en dejlig ”farewell lunch”, inden vi bliver kørt i lufthavnen og siger farvel til vidunderlige Kenya og vores dygtige chauffører.

Sidst på dagen afrejse fra Nairobi via anden lufthavn mod Europa. Der serveres gratis måltider med drikkevarer undervejs.

Dag 16: Hjemkomst til Danmark
Ankomst til København, hvor vi kan se tilbage på en lang og yderst oplevelsesrig tur til to lande og kontinenter med fantastisk natur og dyreliv.

Rejsedatoer 2023

Dato Pris fra
14. mar. -
29. mar.
16 dage
34.500 DKK
Få tilbud
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)