Africa Tours CSS Sprite


Rejs med Jesper Horsted

Jesper Horsted er uddannet biolog. Han har tidligere været direktør i Danmarks Akvarium og efterfølgende på Den Blå Planet, som han var idémanden bag. Han har en meget bred viden om dyr, og bestemt ikke kun dem der kan svømme, men i høj grad også om dem der kan krybe, gå og flyve. Denne viden, der også omfatter et indgående kendskab til naturen og miljøet generelt, gælder ikke mindst for mange af klodens eksotiske egne på oversøiske destinationer. Formidling af viden har således været et naturligt element gennem hele Jespers arbejdsliv og ligger dybt i hans DNA.I mere end 35 år har naturrejser været Jespers store passion. Han har således besøgt 11 lande i det østlige og sydlige Afrika og har siden 1985 været på safari i sammenlagt 1½ år.

Jesper har planlagt og været rejseleder på ca. 35 safarier i Afrika, samt omkring 20 ture til spændende naturlokaliteter i 13 lande i Asien, Nordamerika og Sydamerika i yderligere 8 måneder. Dertil kommer en lang række private rejser til 25 europæiske lande, hvor der helt naturligt altid har været spændende naturlokaliteter og dyreliv med på programmet.

Jesper har især stor erfaring som rejseleder i Indien, Kenya, Tanzania, Botswana, Namibia, Sydafrika og Brasilien, der alle hører blandt hans absolutte favorit-destinationer, men han har også et godt kendskab til f.eks. Etiopien, Uganda, Malawi, Zambia, Zimbabwe, USA og Den Arabiske Halvø. Det er derfor ikke overraskende, at hans eneste ”advarsel” mod at tage på spektakulære naturrejser er, at det er stærkt vanedannende, uanset om turen går til f.eks. den dyrerige savanne eller de smukke ørkener i Afrika, tigerens hjemegn i Indiens jungle eller til Brasiliens fuglerige regnskove og vådområder.