Africa Tours CSS Sprite


Verdensklasse safari i det sydlige Afrika

Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst til Johannesburg
Tidligt om morgen flyves fra Danmark til Johannesburg i Sydafrika via flyskifte i f.eks Amsterdam. Der er gode afrejsemuligheder fra både Aalborg, Billund og København. På den oversøiske del af flyvningen er der gratis måltider, drikkevarer og underholdning.

Ankomst til Johannesburg i løbet af aftenen. Her modtages I af en chauffør og jeres dansktalende rejseleder, der følger med jer rundt på hele rundrejsen. Transfer til den nærliggende ligge hyggelige lodge Safari Club, hvor I indkvarteres for to nætter.

Dag 2: Køre- og gåtur i Rietvlei Nature Reserve og guidet rundtur i Soweto
Efter en god nats søvn og et solidt morgenmåltid kører vi til det nærliggende naturreservat Rietvlei, der ligger midt mellem Johannesburg og Sydafrikas hovedstad Pretoria. Vi kører ind mod midten af reservatet, hvor der ligger en naturskøn sø, og på vej skal vi holde øje med nogle af stedets mange spændende dyr, hvor den hvidhalede gnu og blisbukken hører til højlandsområdets specialiteter. Med lidt held kan vi også se hvide næsehorn, zebraer, bøfler og geparder. Fremme ved søen skal vi på en dejlig gåtur og nyde den smukke natur og det rige fugleliv, hvor flamingoer ofte er et af højdepunkterne, sammen med søens flodheste.

Ud på formiddagen kører vi tilbage gennem Johannesburgs centrum og til Soweto – South West Township – hvor det er blevet tid til at nyde en dejlig frokost sammen på en lille lokal restaurant.

Efter frokost skal vi på en guidet rundtur med en beboer fra den berømte bydel, hvor oprøret startede mod det hvide regime, hvilket som bekendt førte til Apartheids fald. Berømtheder som Nelson Mandela og Desmond Tutu, der begge modtog Nobels Fredspris, boede i Soweto. Vi skal også se Hector Pieterson Memorial, der blev rejst til minde om den kun 12-årige skoledreng, der som et af de første børn blev skudt af politiet i 1976, under en elev-demonstration mod forholdene i skolerne og på gymnasierne. Efter en spændende og tankevækkende byrundtur kører vi sidst på eftermiddagen retur til vores lodge, hvor der bliver tid til lidt afslapning og måske en tur i swimmingpoolen før vi får aftensmaden serveret.

Dag 3: Fly til Livingstone i Zambia. Gåtur ved Victoria Falls og sejltur på Zambezi-floden
Efter morgenmaden kører vi det korte stykke retur til lufthavnen i Johannesburg, hvor der er formiddagsafgang mod Livingstone i Zambia. Efter knap to timers flyvning ankommer vi til byen, der ligger ned mod Zambezi-floden og Victoria Falls på grænsen til Zimbabwe.

Vi finder et dejligt sted at spise frokost (på egen regning) inden vi skal på en guidet gåtur til vandfaldene, der er på UNESCOs liste over verdens naturarv. Selvom disse ses bedre fra Zimbabwes side, så er det alligevel et spektakulært syn der møder os, og vi skal jo sidst på turen se vandfaldene fra Zimbabwe, så vi kommer godt rundt om det der på lokalt sprog hedder Mosi oa Tunya – ”Røgen der tordner”.

Efter vi har installeret os i de komfortable hytter på vores lodge; Victoria Falls Waterfront Lodge, der ligger direkte ned til den mægtige Zambezi River lidt opstrøms for vandfaldene, så er det tid til en sen eftermiddags sejltur på floden. Vi nyder de smukke naturomgivelser samt det rige fugleliv, og vil med al sandsynlighed også se en del flodheste og krokodiller i vandet og på flodbredderne. Der vil blive serveret et snack-måltid ombord, hvortil der kan købes drikkevarer, og først når vi har beundret den smukke solnedgang over floden vender vi næsen hjemad mod vores lodge. Her er der tid til afslapning inden aftensmaden (på egen regning), hvorefter vi går til ro i spændt forventning om morgendagens første klassiske safarikøretur.

Dag 4: Safari i Mosi-oa-Tunya National Park og kørsel til Chobe River i Namibia
Efter tidlig morgenmad, og måske en opfriskende morgendukkert i swimmingpoolen, kører vi til den nærliggende og dyrerige vestlige del af Mosi-oa-Tunya nationalparken, hvor vi i åbne firehjulstrukne biler skal på safari i parken. Området er især kendt for en lille bestand af det hvide næsehorn, men her ses også mange andre spektakulære dyr som f.eks. elefanter, bøfler, giraffer, zebraer, vortesvin samt flere arter af aber, smukke antiloper og mange spændende fugle.

Ud på formiddagen siger vi farvel til Zambia og sætter kursen mod Namibias såkaldte Kaprivi Stribe, der er en smal landtange, som kiler sig ind mellem Zambia og Botswana helt frem til grænsen mod Zimbabwe.

Undervejs finder vi et dejligt sted at spise frokost (på egen regning), inden vi fortsætter til vores hjem for de næste to dage; Chobe River Camp med alle måltider inkluderet.
Campen ligger på kanten af den åbne og dyrerige flodslette omkring Chobe-floden, som den har en fantastisk udsigt over, ligesom til Botswanas Chobe National Park i baggrunden.

De 20 vidunderlige luksustelte rummer alt hvad man kan forvente af et godt hotelværelse, bl.a. et dejligt badeværelse med alle faciliteter samt en safebox. Der er myggenet over sengene, mens naturen sørger for den friske luft – og især om natten også for lydene, der giver en særlig afrikansk stemning og fornemmelse af nærhed til det omgivende miljø. Teltene er bygget af lokalt tømmer og kanvas og rejst på træplatforme, og foran hvert er der en skøn balkon med safaristole og bord, hvorfra udsigten over området kan nydes. Den rummelige fællesbygning har en dejlig restaurant og bar samt en lounge på første sal med spektakulær udsigt, og ved siden af ligger en lille swimmingpool. Der er mobilsignal i og omkring campen.

Når vi har nydt et skønt aftensmåltid i det rummelige og hyggelige spisetelt, og måske en drink i baren, så kan vi se frem til at gå til ro i teltene. Disse giver en helt særlig afrikansk stemning, hvor man virkelig fornemmer nærheden til naturen med dens mange spændende lyde og dufte.

Dag 5: Hel dag med safarisejlads på Chobe-floden
Vi har hele dagen til at udforske det naturbeskyttede område omkring vores camp, Salambala Conservancy, med de dyrerige flodsletter og Chobe-floden på grænsen til Botswana. Da naturen er helt domineret af vådområder foregår vores safari i små åbne motorbåde, der er velegnede til at komme omkring i det lave vand og helt tæt på dyrene i vandet, f.eks. krokodiller og flodheste, samt de badende og drikkende dyr på brinkerne, f.eks. elefanter, bøfler, zebraer og forskellige antiloper, og med lidt held også rovdyr.

Fuglelivet i disse vanddominerede områder er meget rigt og domineres selvfølgelig af arter med tilknytning til vand, som f.eks. hejrer, storke, andefugle, vadefugle, ibisser og isfugle, men der ses f.eks. også mange rovfugle. Vi medbringer et let frokostmåltid og drikkevarer på turen, så vi kan komme langt omkring på dagens spændende bådsafari.

Dag 6: Kørsel til Kasane i Botswana og safari i Chobe National Park
Efter er skønt morgenmåltid krydser vi den nærliggende bro over Chobe-floden og dermed kører vi ind i Botswana. Kursen er nu sat tilbage mod øst, og selvom vi kører til byen Kasane ad hovedvejen skal vi holde øje med dyrelivet, da denne vej går gennem Chobe nationalparken, som er vores mål for de næste to dages klassiske safarioplevelser.

Vel fremme på vores dejlige og velbeliggende lodge på Chobe Flodens bred, skal vi have en dejlig frokost, inden vi indlogeres på vores gode store værelser. Der er mulighed for at få noget køligt at drikke på barens terrasse, der har en fantastisk udsigt over floden mod Namibia, men der er også tid til at tage et hvil og evt. en tur i swimmingpoolen.

Ud på eftermiddagen skal vi på safari i nationalparken. Vi bliver hentet i åbne firehjulstrukne biler med engelsktalende chauffør-guider, hvorefter turen går ud i den afrikanske bush og på savannen langs floden.

Ikke mindst i den sene og varme del af tørtiden, hvor vores safari finder sted, er det et yderst dyrerigt område, da Chobe-floden er en magnet for de tørstige dyr, idet de fleste af parkens vandhuller er udtørrede. Det er aldrig til at sige præcis hvilke dyr der viser sig, men da vi er midt i området med Afrikas største bestand af elefanter, så hører disse blandt de mest sikre ”fund”. Her er også en god bestand af løver, leoparder og hyæner, mens den sjældne afrikanske vildhund også ses med mellemrum. Her findes også mange bøfler, zebraer og giraffer samt et stort udvalg af smukke antiloper. Fuglelivet er imponerende med adskillige klassiske savannefugle som f.eks. struds, sekretærfugl og flere arter af næsehornsfugle, samt mange farvestrålende biædere og væverfugle, mens ørne og gribbe også er talrige.

Omkring solnedgang vender vi tilbage til vores lodge for aftensmad og overnatning. Indkvartering for to nætter på Chobe Safari Lodge med alle måltider inkluderet.

Dag 7: Hel dag med safari i Chobe National Park
Vi kører på heldags safari i Chobe nationalparken, så vi kan komme dybt ind i parken i vores søgen efter nogle af de mange fantastiske dyr, der levet i området. Der er således god tid til såvel at køre langs den krokodille- og flodhestefyldte flod, hvor sandsynligheden for at finde elefanter, bøfler, giraffer, zebraer, gnuer og rovdyr er størst, som til at køre ind i det tørre bagland, hvor flere af de spektakulære arter af antiloper holder til, f.eks. sabelantilopen med de imponerende bagud krummede horn, den store smukke roan-antilope, stor kudu med de lange spiralsnoede horn og den graciøse impala.

Vores rute giver også fine muligheder for at se et stort udvalg af områdets afvekslende natur med mange forskellige vegetationstyper og talrige spændende fugle. Vi medbringer vores frokost, som vi spiser på et naturskønt sted undervejs, og vender tilbage til vores lodge hen mod solnedgang. Her er der tid til et bad og måske en dukkert i swimmingpoolen efter en lang, varm og støvet, men også meget spændende dag i bushen, inden aftensmaden serveres på terrassen ned mod Chobe-floden.

Dag 8: Kørsel til Victoria Falls i Zimbabwe. Eftermiddag til egne aktiviteter
Det er blevet tid til at forlade Botswana og dermed at sætte kursen mod turens femte og sidste land, nemlig Zimbabwe.

Vi har ikke travlt, så der er god tid til at nyde omgivelserne og lodgens dejlige faciliteter, før vi kører den korte vej til grænsen. Når vi er inde i Zimbabwe er der godt en times kørsel til vores verdensberømte destination Victoria Falls. Køreturen fører os tværs igennem Zambezi nationalparken, så der er fortsat mulighed for at se smuk natur og enkelte spændende dyr, selvom vi kører ad hovedvejen.

Indkvartering på Sprayview Hotel, der ligger i udkanten af den lille by Victoria Falls. Resten af dagen er der tid på egen hånd til at slappe af på lodgen, der ligger i grønne omgivelser med en stor swimmingpool, til at spise frokost (på egen regning), gå en tur i byen eller deltage i nogle af de mange adrenalinfremmende aktiviteter, som området er berømt for. Blandt disse kan nævnes flyvning over vandfaldet i helikopter eller microlight fly, buggee jump, gorge swing og white water rafting. Din rejseleder er selvfølgelig behjælpelig med at booke de ønskede aktiviteter, og går gerne med på en gåtur i byen sammen med dem der måtte ønske det.

Om aftenen samles alle til turens sidste aftensmåltid, der indtages på det det gamle og smukke Victoria Falls Hotel. Her hygger vi os med en skøn Farewell Dinner og ser tilbage på en yderst oplevelsesrig tur.

Der er dog heldigvis endnu en stor oplevelse i vente, når vi i morgen skal besøge de nærliggende vandfald, og denne gang fra Zimbabwe siden.

Dag 9: Guidet gåtur ved Victoria Falls. Til Johannesburg for hjemrejse
Når vi har nydt morgenmaden på hotellets terrasse i frodige omgivelser, skal vi på en guidet tur til Victoria Falls, som vi tidligere har set i Zambia, men denne gang skal opleve fra den mere spektakulære side i Zimbabwe. Vi har god tid til at gå turen hele vejen langs kløften og det 1,7 km brede og mere end 100 meter høje vandfald, så vi får set det det fra alle vinkler. Vi kan også nyde det rige fugleliv, der især holder til i den lille regnskov, som den evige tågedis fra vandfaldet skaber grobund for, samt enkelte aber, vortesvin og små antiloper, som holder til i området.

Ud på formiddagen er det ved at være slut på vores eventyrlige rejse, når vi kører den korte vej til lufthavnen, hvorfra hjemrejsen starter. Vi tager afsked med vores dygtige chauffører og flyver til Johannesburg, en tur på knap to timer. Frokosten (på egen regning) kan enten spises i lufthavnen i Victoria Falls eller i Johannesburg. Ud på aftenen er der afgang mod mere hjemlige himmelstrøg, og på flyveturen mod f.eks Amsterdam serveres gratis måltider med drikkevarer.

Der er mulighed for at tilkøbe ekstra dage på egen hånd i Victoria Falls. Har I andre ideer efter safarien hjælper vi selvfølgelig gerne med dette. Forhør nærmere.

Dag 10: Hjemkomst
Efter flyskifte om morgenen er der ankomst til Danmark ud på formiddagen.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Hjemmesiden bruger denne cookie til at identificere den besøgende, på tværs af sider, under besøget.

cookieSafe - 6 måneder

Indeholder en sikker kopi af udvalgte 3. parts cookies, så de ikke går tabt, hvis de bliver fjernet af browseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 6 måneder

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-indstillinger, samt om betingelser er blevet accepteret.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

collect - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at sende data til Google Analytics om den besøgendes enhed og adværd. Sporer den besøgende på tværs af enheder og marketingskanaler.

Facebook Pixel

fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Anvendes af Google AdWords til at vise annoncer for besøgende, der sandsynligvis vil være interesseret, baseret på den besøgendes onlineadfærd på tværs af hjemmesider.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke om browseren understøtter cookies.

IDE - 2 år

Anvendes til at registrere og rapportere om hjemmesidebrugerens handlinger efter at have set eller klikket på en af annoncørens annoncer. Formålet er at måle effekten af en annonce samt at målrette annoncer til brugeren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedholdende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Benyttes til at tracke anonym data til statistik for overordnet brug af Sleeknote samt individuelle events på boksene.

SNS - Slettes når browseren lukkes

Oprettes/opdateres ved hvert besøg. Bruges til at adskille tilmeldte brugere af formular.

_pk_id - 2 år

Oprettes ved hvert besøg. Bruges til at adskille brugere til statistik.

_pk_ses - Slettes når browseren lukkes

Oprettes ved hvert besøg. Benyttes under den enkelte session til at gruppere sidevisninger til statistik for bokse og visninger.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedholdende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)