Africa Tours CSS Sprite


Indiens Tigre, Templer og Taj Mahal

Dag 1: Afrejse fra Danmark
Midt på aftenen flyver vi med Air India fra København direkte til Indiens hovedstad Delhi. Der er god mulighed for tilslutningsfly fra div. lufthavne i Jylland. Undervejs på flyveturen til Delhi serveres gratis måltider med drikkevarer.

Dag 2: Ankomst til Delhi og videre til Agra. Besøg i Agra Red Fort
Efter 7-8 timers flyvning ankommer vi til lufthavnen i Delhi om morgenen lokal tid. Her venter vores chauffører og rummelige biler, så vi kan fortsætte direkte ad den nye motorvej til byen Agra, der ligger i delstaten Uttar Pradesh ca. 200 km sydøst for Delhi. Byen er absolut mest kendt for de verdensberømte bygningsværker, Agra Red Fort og Taj Mahal, der begge er på UNESCO´s liste over verdens kulturarv.

Vi er fremme ved vores centralt beliggende hotel Royale´ Residency i tide til en god frokost. Når vi har installeret os på værelserne og haft tid til et bad og et tøjskifte skal vi på en guidet rundtur i det nærliggende Agra Red Fort. Dette ligger kun 2,5 km fra Taj Mahal – og begge Yamuna flodens bred. Fortet omfatter et stort antal meget smukke bygninger og er befæstet af en imponerende og 2,4 km lang ringmur i røde sandsten. Det udgør faktisk en hel by i sig selv, der historisk var hovedstaden, hvorfra stormogulerne regerede hele imperiet. Agra Red Forts historie går næsten 1.000 år tilbage, men det blev først færdiggjort i sin nuværende form for ca. 400 år siden af Shah Jahan. Han blev senere taget til fange af sin egen søn, som overtog magten, hvorefter han blev spærret inde i en del af fortet. Herfra var/er der dog udsigt over floden til Taj Mahal – den afdøde kones gravmonument, som vi skal besøge i morgen.

Alle måltider er inkluderet på denne første dag i Indien.

Dag 3: Besøge Taj Mahal. Fly til Khajuraho og videre til Panna for bådtur
Vi starten dagen med en guidet udflugt til eventyrlige Taj Mahal, der er blandt verdens smukkeste og af god grund mest besøgte bygninger. Taj Mahal blev opført i midten af 1600-tallet som et gravmonument for kejser Shah Jahans yndlingskone, Mumtaz Mahal, der døde under fødslen af deres trettende barn. Der måtte en arbejdsstyrke på 20.000 mand i 22 år til at opføre dette betagende byggeri, hvilket man bedre forstår, når man kommer tæt på monumentet, der er bygget af smuk hvid marmor og overdådigt udsmykket med enorme mængder af indlagte ædelsten.

Sidst på formiddagen kører vi til lufthavnen i Agra, hvor der er tid til at købe en frokost inden vi tager flyet til Khajuraho. Efter en flyvetur på lidt under en time bliver vi modtaget af et nyt hold chauffører med komfortable biler, der kører os den korte tur til Panna og vores dejlige lodge Panna Tiger Resort for de næste to nætter. Denne ligger lige udenfor Panna National Park og direkte ned til den store og klarvandede Ken River, som vi sidst på eftermiddagen tager en rolig sejltur på med mulighed for at nyde det rige fugleliv. Med lidt held kan vi også se nogle af flodens sumpkrokodiller samt hjorte o.l., der kommer ned for at stille tørsten efter en varm dag i nationalparkens jungle.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet denne dag.

Dag 4: Gavial reservat, Raneh vandfaldene og templerne i Khajuraho
Efter at have nydt morgenmaden med udsigt over Ken River tager vi på en heldagsudflugt. Første punkt på dagsordenen ligger godt en times kørsel langs floden mod nord og hedder Ken Gharial Sanctuary. Vi skal besøge og gå ture i reservatet, der er oprettet for at beskytte den yderst sjældne gavial – en slags meget langsnudet og fiskeædende krokodille. Bestanden er her blevet suppleret med mange individer opdrættet i fangenskab, og området er blandt de få med en god bestand af det mærkværdige dyr, som vi med lidt held kan se solbade på flodbreddens klipper, sten og grus. I samme område skal vi besøge Raneh Falls, hvor Ken River løber sammen med Khudar River. Gennem klippefyldt terræn og dybe kløfter dannes nogle imponerende vandfald på vej mod sammenløbet mod Yamuna floden og senere den hellige flod Ganges. Såvel skovene som de åbne arealer langs floden er gode fuglelokaliteter, og det er desuden muligt at se enkelte hjorte, antiloper og vildsvin i området.

Kort før middag kører vi til den nærliggende lille by med den meget store kulturattraktion, Khajuraho, hvor vi starter med at spise en dejlig frokost på en lokal restaurant, inden vi skal på en guidet rundtur blandt nogle af templerne. I området findes 25 velbevarede og rigt udsmykkede hindu og jain templer af de mere end 80 som blev opført for ca. 1.000 år siden, og stedet er udnævnt som verdens kulturarv af UNESCO. På gåturen skal vi se et udvalg af de imponerende templer, bl.a. nogle af de mest berømte, der er udsmykket med meget erotiske relieffer og skulpturer.

Fuldpension er inkluderet i opholdet.

Dag 5: Safari i Panna National Park. Kørsel til Bandhavgarh National Park
I dag starter vores søgen efter den smukke bengalske tiger og alle de andre spændende, dyr der lever i junglen i det centrale Indien. Tidligt om morgenen omkring solopgang kører vi i små og helt åbne firehjulstrukne biler ind i Panna National Park. Disse køretøjer er skræddersyede til safari, da man kommer helt tæt på naturen og har frit udsyn til dyrelivet – og til at tage gode billeder eller videooptagelser. De næste ca. 3 timer skal vi nyde morgenstemningen med den friske og køligere luft, duftene og ikke mindst lydene fra især fuglene. Vi skal dog også lytte efter hjortenes og abernes alarmkald, der kan afsløre tigeren og de andre rovdyrs tilstedeværelse, og som ofte er de bedste hjælpere til at finde disse.

Den godt 500 km2 store Panna nationalpark er den nordligste af perlerækken på fire berømte tigerparker i delstaten Madhya Pradesh. Vel er bestanden af tigre ikke så stor som i de næste tre nationalparker vi skal besøge, men de findes hér sammen med mange andre spændende dyr, der tiltrækkes af det livgivende vand i floden og en række vandhuller. I de skovklædte områder lever den store sambarhjort og den smukt plettede axishjort, mens der i de mere åbne og græsklædte områder har en god bestand af den elegante indiske gazelle og den kraftige nilgai antilope. Af andre rovdyr, som det er muligt at se i området, kan nævnes leopard og læbebjørn, mens der med mellemrum ses sjældenheder som firehornsantilope, indisk ulv, stribet hyæne og ørkenlos, men det kræver en god portion held at finde disse. Omkring 200 forskellige arter af fugle holder til i og omkring Panna, hvor gribbe, storke og farvestrålende parakitter kan fremhæves, mens sumpkrokodiller og enkelte gavialer holder til i Ken River, der skærer igennem parken.

Vi returnerer til vores lodge om formiddagen, hvor vi tjekker ud og spiser frokost inden vi kører til vores næste naturdestination, Bandhavgarh National Park. Omkring solnedgang ankommer vi til vores dejlige hjem Aranyak Resort for de næste par dage, der ligger i naturskønne omgivelser ganske tæt på parken. Når vi har tjekket ind og haft tid til at installere os på værelserne skal vi have et solidt aftensmåltid, inden vi går hver til sit og til ro før de næste par dages safari i verdens måske allerbedste sted at se tigre!

Fuldpension er inkluderet.

Dag 6: Hel dag i Bandhavgarh med morgen- og eftermiddagssafari
Hele dagen står i tigerens tegn, men vi skal selvfølgelig også nyde den smukke natur og alle de andre dyr som Bandhavgarh kan byde på. Vi skal på to safarier i små åbne firehjulstrækkere i parken; i de kølige morgentimer fra solopgang og 3-4 timer frem og igen ca. 3 timer om eftermiddagen frem til solnedgang, hvor varmen aftager. Det er i disse perioder at dyrene er mest aktive, mens de i middagsheden oftest holder sig skjult i skyggen i junglens tætte vegetation. Vi følger dermed samme rytme, men blot med den forskel, at vi tager tilbage til vores lodge, hvor frokosten indtages og vi kan slappe af i skyggen, på værelserne med aircondition eller med en svalende dukkert i swimmingpoolen.

Bandhavgarh nationalparken udgør sammen med de omkringliggende fredede områder Bandhavgarh tigerreservatet på ca. 1.000 km2, der er en af Indiens mange vigtige områder under fællesbetegnelsen ”Project Tiger”, som er sat i værk for at bevare den ikoniske stribede kat. Parken er vel nok det sted i Indien, og dermed i hele verden, hvor der er størst sandsynlighed for at se tigre. Den har da også en af de tætteste bestande overhovedet, og var i øvrigt hjemegn for de sidste hvide tigre, som nu er tabt for naturen, men stadig findes i fangenskab.

I det meget smukt kuperede og skovklædte terræn og i lysningerne med græsarealer og vandhuller ses også mange andre dyr: Sambarhjorte, axishjorte, vildsvin, languraber og makakaber er talrige. Her findes også nilgaiantiloper og den gigantiske gaurokse, der var forsvundet fra området i mange år, men nu er genudsat. Sjakaler og leoparder er almindelige, men ses dog sjældent, men det gør det imponerende fugleliv med omkring 300 registrerede arter til gengæld, hvor især de mange gribbe og rovfugle typisk falder i øjnene. På et højt klippeparti centralt i parken ses det ca. 2.000 år gamle Bandhavgarh Fort, der sammen med flere udgravede underjordiske huler og udhuggede stenfigurer fra samme tid vidner om en rig kulturhistorisk fortid i området.

Alle måltider er inkluderet under opholdet i Bandhavgarh.

Dag 7: Morgensafari i Bandhavgarh. Kørsel til Kanha National Park
Vi skal på endnu en morgensafari i tigrenes paradis i Bandhavgarh. Ud på formiddagen returnerer vi til vores lodge, hvor det er tid til et kort hvil inden vi tjekker ud, spiser frokost og kører mod Kanha National Park mod syd. Efter kørsel gennem klassiske indiske landdistrikter og vidstrakte teakplantager når vi frem til vores dejlige lodge Celebration Van Vilas omkring mørkets frembrud. Når vi har tjekket ind og haft lidt tid på vores gode og store værelser, spiser vi aftensmad sammen og kan går til ro i forventningen af morgendagens udforskning af de nye og spændende naturomgivelser.

Fuldpension er inkluderet.

Dag 8: Hel dag i Kanha med morgen- og aftensafari
Vi har hele dagen for os i og omkring den store og storslåede Kanha nationalpark. I de tidlige og relativt kølige morgentimer samt ud på de sene eftermiddagstimer, når solen igen begynder at stå lavt, skal vi på safari inde i parken i de små terrængående biler. De lyseste og varmeste timer tilbringer vi på vores lodge, hvor der bl.a. er god tid til at slappe af, spise et skønt frokostmåltid og nyde det rige fugleliv i omgivelserne, der bl.a. rummer et større vandhul.

Kanha National Park og de omkringliggende fredede bufferzoner på tilsammen ca. 2.000 km2 er det centrale Indiens største samt et af landets vigtigste reservater under ”Project Tiger”. Kanhas vidder rummer bl.a. uberørte skove, der domineres af de imponerende sal-træer. I tørtiden, hvor meget af den øvrige vegetation er vissen, udgør de en smuk lysegrøn baggrund for det varierede dyreliv. Spredt mellem de store skovområder findes græssletter, vandhuller, sumpområder og små søer, der især i tørtiden generelt tiltrækker dyrelivet og dermed også tigeren, der har en fin bestand i parken, og de andre rovdyr. Der er bedre muligheder for at se den sky leopard i Kanha end de fleste andre steder i Indien, og her er desuden en god bestand af den indiske vildhund (dhole) samt af sjakal, junglekat og læbebjørn. Languraber, axishjorte, sambarhjorte og vildsvin er vidt udbredt, mens sjældenheder som barasingahjort og hjorteantilope kan ses i parkens centrale dele. Verdens største vildokse, den op til to meter høje og mere end ét ton tunge gaur-okse (af nogen kaldet indisk bison), er så almindelig i Kanha, at nogle nu er blevet overflyttet til andre parker som f.eks. Bandhavgarh, hvorfra den har været forsvundet i mange år. Kanha rummer tillige et imponerende fugleliv med flere end 300 arter. Blandt disse falder især farvestrålende parakitter, biædere, ellekrager og isfugle i øjnene sammen med tamhønsenes smukke stamfader, bankiva hønen, og den store og spektakulære påfugl, hvor hannerne netop i tørtiden har deres lange halefjer, som de ofte poserer med i en stor vifte.

Alle måltider er inkluderet under opholdet i Kanha.

Dag 9: Kørsel til Pench National Park. Eftermiddagssafari i Pench
Efter et morgenmaden forlader vi Kanha med retning mod syd og Pench National Park. Vi er fremme i god tid til en skøn frokost, og til at nyde vores sidste og nærmest luksuriøse overnatningssted i det centrale Indiens natur i fulde drag på Tuli Tiger Resort. Ud på eftermiddagen kører af sted på vores første safari inde i nationalparken. Når vi vender tilbage til lodgen kort efter solnedgang er der tid til at nyde og lade os forkæle af de vidunderlige omgivelser samt til et dejligt aftensmåltid.

Pench nationalparken er den sydligste af delstaten Madhya Pradesh berømte tigerreservater. Selve nationalparken er på ca. 300 km2, men inkl. den omgivende fredede bufferzone når arealet op på ca. 800 km2. Pench er ikke alene kendt for at ligge i forfatteren Rudyard Kiplings hjemegn og dermed være inspirationskilde til dennes vel nok mest berømte værk, Junglebogen. Den er også blevet udødeliggjort gennem BBC´s og David Attenboroughs fantastiske TV-udsendelser ”Tiger: Spy in the Jungle”, hvor elefanter med et kamera i snablen følger en huntiger med unger. Parken er opkaldt efter Pench floden, der snor sig tværs gennem området og er omgivet af åbne græsklædte flodsletter. Længere fra floden domineres det mere tørre og kuperede terræn af teak- og bambusskove, hvori der findes flere livgivende vandhuller. Pench siges at have Indiens tætteste bestand af store planteædere som axishjort, sambarhjort, nilgai antilope og gaur-okse. Vildsvin og aber er desuden almindelige ligesom adskillige rovdyr, der selvfølgelig har glæde af de mange byttedyr. Tigeren, der ses relativt hyppigt i parken, topper listen, men her findes også en god bestand af leopard, vildhund/dhole, sjakal, indisk ræv og læbebjørn. Blandt fuglene kan påfuglen og flere arter af rovfugle, gribbe, storke, hejrer, fasaner og isfugle fremhæves blandt de næsten 300 arter, der er set i parken.

Fuldpension er inkluderet under opholdet i Pench.

Dag 10: Morgensafari i Pench. Kørsel til Nagpur
Vi tager endnu en gang på tidlig morgensafari; den anden og sidste i Pench – og desværre også den sidste på hele rejsen! Det er altså sidste chance for at nyde den vidunderlige indiske natur, samt for at søge efter og måske se den ikoniske bengalske tiger og de andre spændende rovdyr, alle deres smukke byttedyr og det imponerende og farvestrålende fugleliv. Ud på formiddagen vender vi næserne mod vores lodge, hvor der er tid til et hvil, en god frokost og til at nyde omgivelserne, inden vi kører rejsens sidste strækning, der går til storbyen Nagpur. Vi regner med at være fremme i byen, der betragtes som Indiens geografiske centrum, omkring solnedgang. Efter vi har tjekket ind på hotel Pride og fået værelserne mødes vi i hotellets restaurant, hvor det er blevet tid til en ”Farewell Dinner”.

Fuldpension er inkluderet.

Dag 11: Hjemrejse via Delhi til Danmark
Nu venter kun hjemrejse efter mange eventyrlige dage i det centrale Indiens jungle. Når vi har nydt en tidlig morgenmad køres vi til lufthavnen i Nagpur og tager flyet til Delhi, hvor vi ankommer om formiddagen. Her har vi god tid til at skifte fra indenrigs- til udenrigsterminalen, samt til at spise frokost. Tidligt på eftermiddagen flyver vi med Air India fra Delhi direkte til København, hvor der er mulighed for tilslutningsfly til div. lufthavne i Jylland. Under vejs på flyveturen mod København serveres gratis måltider med drikkevarer.

Morgenmad er inkluderet ligesom aftensmad med drikkevarer i flyet.

Rejsedatoer 2020

Dato Pris fra
21. mar. -
31. mar.
11 dage
20.650 DKK
Få tilbud