Africa Tours CSS Sprite


På fotosafari til det vilde Kenya

Dag 1: På vej mod Kenya
Vi mødes i Københavns Lufthavn tidligt om morgenen, og efter en kort introduktion, går vi sammen til check-in og får udleveret vores boardingpas til begyndelsen på vores eventyr. Vi flyver til Kenya via flyskifte i Europa, og lander i Nairobi samme aften.

Der er mulighed for afrejse fra Billund eller Aalborg, hvor man mødes med gruppen i Nairobi om aftenen. Forhør nærmere.

Ved ankomsten til Kenyas hovedstad Nairobi mødes vi af vores chauffører, der kører os til vores hotel i Nairobi for en overnatning.

Indkvartering for en nat inklusiv morgenmad.

Dag 2: Karen Blixen Campen kalder
Rejsens fokus er fotosafari og naturen, så vi spiser tidlig morgenmad på hotellet for at sætte kursen direkte mod den store Afrikanske savanne. Vores rejse mod Masai Mara går via den berømte Rift Valley. Her byder smukke landskaber os velkommen og vi laver et kort fotostop for lige at strække benene, og varme kameraerne op til en uge i felten. Derfra kører vi længere og længere ud i vildmarken og de forrevne landskaber bliver hurtigt til vidtstrakte sletter. Langsomt men sikkert begynder dyrene at dukke op omkring os. Vi kører igennem Narok, Masaiernes hovedstad, og et par timer senere, er vi ude ved Mara North Conservancy. Området er et privatejet naturområde i Masai Mara Økosystemet, og det er her den vidunderlige Karen Blixen Camp ligger placeret direkte til Mara-floden. Lige efter ankomst til Karen Blixen Camp er der frokost og tid til at strække benene. Efter frokost tager vi fotoudstyret frem, og Helle og Uri kommer med et par gode tips til fotografi på savannen inden vi sætter vi os op i de private 4-hjulstrækkere, der de næste mange dage skal bringe os helt tæt på det afrikanske dyreliv.

Vores første eftermiddags safari er i gang, og vi bruger dagens sidste timer på at blive lidt bekendte med området. Med vores kameraer parate skal vi ud og fotografere områdets dyreliv frem til de sidste stråler fra Afrikas røde sol kærtegner savannen, og byder akacietræerne godnat.

Efter safarien vender vi tilbage til vores luksuriøse camp. Det er tid til at vaske rejsestøvet af sig eller til at nyde en drink på verandaen, inden vi sammen sætter os ned til en god middag. Her i campen er vi omgivet af Afrikas lyde og dufte, der byder op til en samling af gode røverhistorier og spændende samtaler, om masaierne, dyrene og naturen.

Selv nætterne i Afrika er fyldt af eventyr. Hvis vi er heldige, kan vi på afstand høre løvernes brøl, når de store hanner fortæller hvem de er eller mødrene kalder på deres uvorne unger. Man lægger mærke til rigtigt mange nye lyde, når man sover på savannen for første gang. Og hver enkelt lyd vidner om den store biodiversitet, der fylder et af disse - jordens sidste uberørte steder. Man kan dog, og uden problemer, sove både trygt og roligt. I campen passer de lokale askari’er (masai-krigere) på os og går nattevagt ved teltene.

Vi bor under vort ophold på Karen Blixen Camp, der ligger som en oase direkte ned til den livgivende Mara-flod. Campen, der består af 22 yderst rummelige og luksusprægede kanvastelte, er en af de mest charmerende og stemningsfulde camps i denne del af Mara. I campen har man formået at kombinere høj komfort og en atmosfære fra en svunden tid med alt, hvad den moderne turist forventer.

Teltene er alle bygget på en træplatform, hvorfra man fra den store veranda har udsigt til Mara-floden. Teltene har alle store senge, eget bad og toilet samt 24 timers strøm. Campen har et dejligt fælles areal, der vender ud mod en smuk græsplæne. Fra arealet ses også Mara-floden, hvor man næsten permanent har et spændende dyreliv samlet.

Indkvartering for seks nætter med helpension samt kaffe, te, mineralvand, øl og sodavand samt husets vine inkluderet.

Dag 3-7: Morgen- og eftermiddagssafari og fotoworkshops
Karen Blixen Camp ligger suverænt placeret et godt stykke inde i Masai Mara Økosystemet og lige ned til den berømte Mara-flod – og dermed er scenen sat for fantastiske safarioplevelser i et af de bedst tænkelige safariområder i Afrika!

Når man skal på safari, også kaldet game drive, kører vi ud i vores 4-hjulstrukne køretøjer med en kyndig masai-ranger bag rattet. Vi skal opleve dyrene, store som små, pels som fjer, i deres rette element; den storslåede østafrikanske savanne!

Vi bliver vækket inden solen står op, og campens søde personale kommer og vækker os med et stille ”good morning” uden for teltet. Vi vågner ekstra tidligt på denne fotosafari, da det er vores mål at være ude på savannen, når solen står op. Det er nemlig her, at dyrene er mest aktive samtidigt med, at vi har muligheden for at få det lækre lys med på vores billeder. Inden vi tager på morgensafari, er der dog tid til at nyde en kop kaffe, the og et par kiks i restauranten, så vi alle sammen lige kan få lidt i maven. Udenfor receptionen står 4-hjulstrækkerne klar og vi kører ud på det store savanneområde i ”jagten” på de store dyr.

Man ved aldrig hvilke eventyr Afrika har tænkt sig at vise for os, og ikke to dage er ens, når man bevæger sig rundt imellem akacietræerne og den græsklædte slette. Måske er vi heldige at se de smukke giraffer, der graciøst bevæger sig rundt i søgen efter saftige akacietræer, eller også ser vi små flokke af zebraer, der græsser eller legende løber rundt. Selvfølgelig kører vi også efter at finde nogle af de majestætiske elefanter, der med deres stærke familiebånd vandrer på savannen for at finde de bedste vandhuller og spisesteder. Der er også løverne, hvis store flokke vidner om, at der er mad nok. Heldigvis har vi masser af tid til at nyde det hele. Når man kører på safari, er det vigtigt at have tålmodighed og vi giver os på denne tur god tid til at holde ved de enkelte dyr og fotografere dem!

Tilbage i campen venter der en vidunderlig morgenmad. Mellem vores safarier og måltider holder Helle og Uri nogle dage fotokurser, for dem som har lyst, til at deltage. Fotokurserne kan variere i emne afhængig af niveau i gruppen. Fra blænde og lukketid til komposition og undervejs bliver der også tid til en god omgang konstruktiv billede kritik. Hele kurset har til formål, at vi alle kommer hjem med gode billeder fra vores afrikanske fotoeventyr og med lidt ekstra viden om fotografiets kunst. Hver dag veksler Helle og Uri mellem køretøjerne, og prøver så vidt muligt at være med i alle køretøjer på turen.

Vi har valgt Karen Blixen Camp, da kun ganske få camps på det Afrikanske kontinent, fotografisk set, kan måle sig med denne beliggenhed. Selve campen er omgivet af frodige træer, der giver god mulighed for et spændende fugleliv mv. samtidig giver beliggenheden ved Mara-floden og Oloololo-højdedraget et utal af fotomuligheder.
Hver dag kommer mange dyr ned for at drikke lige ovre på den modsatte flodbred. Nede ved floden er der placeret en række gode stole, hvorfra man som fotograf, kan sætte sig med sit kamera og sin tripod for at vente på det store skuespil, der udfolder sig lige foran vores øjne. Det er alt fra giraffer, gazeller, antiloper og sågar elefanter - hvis man er heldig. Midt i hele dette spektakulære sceneri har en flodhestefamilie valgt at lægge deres faste bosted. Så med en kølig drink i hånden, kan man sidde der og nyde udsigten, mens kameraet er klar til at indfange unikke i øjeblikke. Hvis man ønsker at bevæge sig rundt med sit kamera, kan man trygt gøre det i campen i dagtimerne. Her er mange spændene fuglearter, lige fra store ørne til den fascinerende paradisfluesnapper. Har man mere lyst til at slappe af, kan man nyde en god bog på sin private veranda eller en tur i swimmingpoolen.

Når det er frokosttid mangler der intet! Vi nyder en fantastisk frokost i den åbne restaurant og derefter er der mere tid til at nyde omgivelserne eller blot slappe lidt af.
Mara North Conservancy er et helt unikt naturområde, der blev berømt efter at Animal Planet valgte at bruge området til mange af deres optagelser under ”Big Cat Diary”. Samtidig er det et privatreservat og det giver os nogle helt enestående muligheder. Fx er det tilladt for os, at køre off-road, når vi ser noget spændende! På den måde kan vi, både komme tæt på dyrene, samt finde den rette vinkel i det rigtige lys. Det er ikke tilladt i de statsejede nationalparker. Samtidig er der meget mindre turisme i Mara North Conservancy og derfor vil vi ikke opleve, at der fx holder 30 køretøjer, når en løve har nedlagt et bytte. Kort sagt så er Mara North Conservancy en unik mulighed for fotografer, og for os, der gerne vil have en usædvanligt eventyr alene i den afrikanske vildmark.

Hver eftermiddag kører vi igen ud på eventyr. Ude på savannen bruger vi god tid på dyrene i jagten på at få de gode billeder og de store oplevelser. Og det er netop det, der er unikt for denne fotosafari. Vi satser på at bruge så meget tid som muligt i naturen og sammen med dyrene. Først bruger vi tiden på at lede efter de dyr vi ønsker at fotografere og derefter, hvis lys og situation er rigtig, vælger vi at slukke for køretøjets motor. Og så venter vi.

Det er en helt igennem vidunderlig oplevelse, at se hvordan dyrene langsomt mister interessen for os, og genoptager deres naturlige liv. Det er først der, at vi begynder at få de rigtigt fantastiske billeder med lidt action og god naturlig adfærd. Når alle er tilfredse, fortsætter vi videre, og finder nye motiver og nye oplevelser.
Måske er vi heldige at opleve nogle af de store rovdyr, når de går på jagt. Når dette sker, er det fantastisk at opleve, hvor ligeglade de er med os. Deres instinkter er fuldstændig låst på deres bytte, og vi kan i vores køretøjer følge med – og ganske tæt på - når de sniger sig op på en intetanende gazelle, og se med på nærmeste hold, når det hele eksploderer i et virvar af intensitet og følelser. Som tilskuer holder man på skift med den lille gazelle, men er samtidig klar over, at dette er naturens gang og at vi alle skal spise.

Efterhånden som solen går ned i horisonten, kommer de varme farver frem. Sammen med de lokale masai-rangere gør vi hvad vi kan, for at finde en god location til enten at fotografere dyrene eller de skønne landskaber. Farverne spænder vidt, og går fra den gyldne farve til de helt røde toner, der er så kraftige, at kameraet nogle gange har svært ved at følge med. Når solen er gået ned, fortsætter vi tilbage mod campen og tænder for køretøjernes søgelys. Vi kigger efter de lysende øjne på savannen, og hvis vi er heldige, får vi lov til at se nogle af de mere sjældne afrikanske arter, som kun kommer frem om natten.

Tilbage på Karen Blixen Campen nyder vi den eventyrlige aftensmad, mens vi snakker om dagens pragtfulde oplevelser. Vi går til køjs fyldt med smukke billeder af Afrika, både i kameraet og på nethinden. Omgivet af Afrikas vidunderlige lyde, glæder vi os allerede til, hvad morgendagen bringer!

Dag 8: Afsked med Karen Blixen Campen, kørsel til Narirobi og hjemrejse 
Efter en fantastisk og oplevelsesrig uge i felten - og med hundredvis af spektakulære billeder i kameraet (der kun venter på at blive fortalt til familien) - spiser vi endnu engang en super morgenmad på campen, inden vi returnerer til Nairobi i bil. Herfra flyver vi, om aftenen tilbage mod Danmark.

Dag 9: Ankomst til København og farvel eller på gensyn
Vi ankommer til København tidligt om morgenen og siger farvel og på forhåbentlig gensyn til hinanden i lufthavnen.

Rejsedatoer 2019

Dato Pris fra
21. okt. -
29. okt.
9 dage
27.900 DKK
Få tilbud