Africa Tours CSS Sprite


Jerusalem og Palæstina

Dag 1: På vej til Damaskusporten
Flyrejse til Israel fra København meget tidlig morgen. Bustur fra Ben Gurion lufthavn til Jerusalem. Vi køber en frokostsandwich i lufthavnen og kører i bus ad bosættervejen på Vestbredden igennem vores første israelske checkpoint og forbi bosættelsen Modeiin, tæt forbi Ramallah og til Østjerusalem, hvor vi bliver indkvarteret på Golden Walls Hotel med udsigt til den gamle bymur.

Jerusalem er reelt delt i en østlig arabisk og en vestlig jødisk del. Vi skal bo i den østlige del lige ved Damaskusporten. Byen ligger midt i Israel/ Palæstina med den jødiske stat mod vest og det palæstinensiske selvstyre mod øst - på det stykke land, der er Vestbredden af Jordanfloden - den flod, som i dag danner grænsen til Jordan. Jerusalem hedder Al Quds på arabisk.

Om eftermiddagen spadserer vi gennem Damaskusporten til den gamle by. Vi indsnuser duften, fornemmer lydene og stemningen i souqen på vej mod tagterrassen på Austrian Hospice, hvor vi har et godt vue ud over hele den gamle by med både Klippemoskeen, Via Dolerosa og Jesu Gravkirke. Og naturligvis de allestedsnærværende jødiske bosættelser.

Om aftenen nyder vi en fælles middag på hotellet, hvorefter aftenen er på egen hånd.

Indkvartering for syv nætter med morgenmad.Vi skal bo hele ugen på det samme hotel. Golden Walls Hotel er et 3-stjernet hotel, der er meget benyttet af både danske og internationale selskaber. Det ligger helt centralt i Østjerusalem, skråt over for Damaskusporten til Den Gamle By.

Dag 2: Tempelpladsen, Grædemuren og Gravkirken
Heldagstur til fods til de hellige steder i Den Gamle By. Vi går via Damaskusporten gennem Al Wad-souqen og pladsen ved Grædemuren til turistindgangen til Haram al Sharif/Tempelpladsen. Pladsen er en af de mest fredfyldte i Jerusalem, men der er begrænset åbent for turister. (Moskeerne på pladsen kan kun besøges af muslimer).

Vi spadserer ad Bomuldshandlernes Gade tilbage til Grædemuren, hvor vi oplever de ortodokse jøder sende bønner op til Gud, mens de reciterer Toraen med den ene hånd på de store kampesten fra Herodes' tid.

Vi går via de muslimske beboelseskvarterer til de tre markeder - slagtersouqen, guldsouqen og parfumesouqen og finder et listigt sted at spise frokost.

Vi skal besøge Gravkirken på det, der menes at være Golghata og Jesu grav - og det helligste sted for kristne i hele verden. Der er mulighed for køb af rosenkranse og tornekroner på vejen. Vi spadserer ad Khan al Zeit souq til Via Dolerosa, hvor vi passerer nogle af de 14 “stationer”, hvor Jesus angiveligt stoppede med korset på ryggen. Vi går tilbage ad souq Al Wad til Damaskusporten. Hvis der er tid, kan vi besøge Gravhaven, der er et britisk bud på, hvor Golgatha lå på Jesu tid.

Der bliver god tid til at fotografere og til at handle - husk at prutte om prisen!

OBS Det er ikke muligt at gennemføre dagsturen, hvis man er dårligt gående.

Resten af dagen/aftenen på egen hånd. Aftensmad kan f.eks anbefales på Jerusalem Hotel, et af favoritspisestederne for de mange NGOer, FN-folk og journalister, der arbejder i byen.

Dag 3: Ramallah, Palæstinas hovedstad
Udflugt til Ramallah - den de facto palæstinensiske hovedstad - på Vestbredden. Der er fokus på bosætterpolitikken og Muren/ adskillelsesbarrieren, som omkranser de udvalgte dele af palæstinensiske Østjerusalem, der ligger tæt på de store bosættelser i byen.

Vi kører via det store Qalandia checkpoint til Ramallah. Foredrag undervejs om bosætterpolitik og konsekvenser af den byggede Mur omkring Vestbredden. Vi besøger Yasser Arafats mausolæum og det nye museum om palæstinensisk historie, der ligger i tilknytning til præsidentpaladset Al Muqata.

Vi kører gennem det moderne Ramallah til den centrale plads Manara Square og det store grøntsagsmarked bag hovedgaden. Efter frokost besøger vi Det Danske Hus, hvor vi skal høre om det tværkulturelle samarbejde mellem Danmark og Palæstina, og unge palæstinensere vil fortælle om den aktuelle politiske situation, og om deres dagligdag, håb og drømme.

Via checkpointet kører vi gennem de smukke olivenlandskaber tilbage til Jerusalem.

Aften på egen hånd. F.eks. med en slentretur gennem hovedgaden Salah-al-Din Street til det legendariske American Colony Hotel.

Dag 4: Oliebjerget og Betlehem
Vi starter med at nyde morgensolen fra toppen af Oliebjerget hvorfra Jesus skulle være faret til himmels, og hvor der er en formidabel udsigt over Jerusalem. Der er flere kirker i området, og vi spadserer ned ad bjerget til Domus Flevit - Tårekirken - med byens smukkeste udsigt over Den Gamle By og den jødiske kirkegård, hvorfra Guds Udvalgte efter sigende på Dommedag vil blive ledt ind i Himmeriget. Og vi gør ophold ved foden af Oliebjerget og vandrer i Getsemane Have med de formentlig over 2000 år gamle oliventræer.

Vi kører gennem Vestjerusalem til Haas Promenade, hvor der er miniforedrag om Jerusalem som delt by.

På den anden side af checkpointet til Betlehem gør vi holdt ved TheWalled Off hotel og shop. Den britiske graffitikunstner Banksy har åbnet et hotel i en nedlagt souvenirbutik få meter fra Muren. Vi ser Banksys - og andres - murmalerier og kan købe graffiti stencils til egne værker.

Vi kører opad til Krybbepladsen, hvor der er bestilt en let frokost (inkluderet i prisen) hos Osama og Khader, der laver Palæstinas bedste lemon-mynte juice i Peace Center Restaurant.

Vi besøger fødselskirken med krybbegrotten som højdepunktet (kø må påregnes). NB! Kirken er under renovering.

Op ad trapperne i hovedstrøget er der mulighed for at kigge ind i den lille håndarbejdsshop, der drives af Arab Womens Union. Her sælges traditionelt palæstinensisk stramaj i god kvalitet, syet af lokale kvinder, der får en rimelig betaling for deres arbejde.

Vi besøger den lille grøntsags-og slagtersouq og spadserer til Mælkegrotten, hvor Jomfru Maria, siges det, diede den nyfødte Jesus under flugten til Egypten. Mulighed for at besøge oliventræsværksteder og -butikker på vejen.

Vi kører med bussen til det smukke landskab omkring landsbyen Beit Sahour, hvor angiveligt hyrderne på julenat så den store stjerne og blev fortalt af Englen at en Konge var født. Det er ikke mange år siden, at fårehyrder stadig passede deres flokke i olivenlundene her, men i dag er Beit Sahour vokset sammen med Betlehem.

Vi kører tilbage til hotellet via checkpointet til Jerusalem og resten af eftermiddagen og aften er på egen hånd.

Dag 5: Det historiske og konfliktfyldte Hebron
Vi starter dagen med foredrag og gennemgang af den israelske bosætterpolitik på Vestbredden efterfulgt af heldagstur til Hebron, forhåbentlig med Abu Hassan og Alternative Tours (turen gennemføres på engelsk). Vi ser Ibrahim-moskeen - Patriarkernes Grotter - med Abrahams, Isaks og Sarahs grave. Og derefter oplever vi de pigtråds og gitter-afspærringer, der adskiller de ekstreme bosættere og den palæstinensiske befolkning. Der er mulighed for et smut ind igennem bosættelsen, og vi går gennem den delvist øde souq i Den Gamle By (UNESCO-site).

Rundt om et hjørne kommer vi til det pulserende marked i den nye by, hvor vi spiser frokost medbragt hjemmefra, suppleret med frisk frugt fra markedet - under Ramadanen er der ingen restauranter åbne i Hebron. Og vi slutter dagen med et besøge i et af de traditionelle keramik- og glasværksteder, der producerer det kendte blå Jerusalem-keramik.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Jerusalem, hvor aftenen er på egen hånd. Aftensmaden kan anbefales f.eks i den gamle jernbanestation i German Colony - et af de få sekulære områder, der er tilbage i Vestjerusalem.

Dag 6: Middelhavets salte bølger og spændende UNESCO-arkitektur i Tel Aviv
Heldagstur til Tel Aviv. Den moderne israelske metropol står i skærende kontrast til det jødisk-ortodokse Jerusalem. Byen lever hele døgnet, og den kan med rette betegnes som Mellemøstens bøsse-hovedstad.

Vi stiger af bussen ved Tel Avivs 14 km lange strandpromenade (husk badetøj og håndklæde) og slænger os på en lejet solseng under palmerne mens Middelhavets bølger ruller ind over det fine sand.

Frokost for egen regning på en strandbar. Derefter udflugt til dele af Den Hvide By (UNESCO-site), hvor den smukke Bauhaus-arkitektur ligger som perler på en snor.

Mulighed for udflugt på egen hånd til Jaffa, der er en gammel havneby og i dag en forstad til Tel Aviv. Om eftermiddagen retur til Jerusalem og aftenen på egen hånd.

Dag 7: Vælg selv dine oplevelser
Om formiddagen skal vi møde repræsentanter for israelske menneskerettigheds-NGOer, der fortæller om den aktuelle situation.

Derefter er dagen på egen hånd. Der gives udførlig råd og vejledning til mulige selv-arrangerede udflugter i Øst- og Vestjerusalem eller til omegnen.

Om aftenen mødes vi alle til fælles farvelmiddag på hotellet.

Dag 8: Hjemrejse
Det er blevet hjemrejsedag. Vi checker ud fra hotellet og kører til Ben Gurion lufthavnen ved Tel Aviv, hvorfra vi flyver til København med ankomst ca. kl. 16.00 efter en tætpakket uge med store oplevelser.

Rejsedatoer 2019

Dato Pris fra
7. maj. -
14. maj.
8 dage
11.500 DKK
Få tilbud