Africa Tours CSS Sprite


Safari til Sydindien og Sri Lanka

Dag 1: Afrejse fra Danmark
Der er afgang fra København i løbet af dagen, hvor der via skift i anden lufthavn fortsættes mod Kochi i Sydindien. Gratis måltider serveres med drikkevarer undervejs på flyveturen.

Dag 2: Indlogering og byrundtur
Ankomst til Sydindien og Kochi om formiddagen. Når vi har klaret formaliteterne omkring paskontrol o.l. bliver vi modtaget af vores lokale guide samt bussen med vores chauffør. Vi kører den korte vej til vores stemningsfulde ”Heritage Hotel”, hvor vi får tid til at slappe lidt af og hurtigst muligt at indlogere os på vores værelser. Der er også tid til at spise frokost (på egen regning), inden vi skal på en byrundtur om eftermiddagen i spændende Kochi.

Byen kaldes også Cochin og ligger på Indiens sydvestlige kyst ud til Det Indiske Ocean. Den er splittet op i mange distrikter og med adskillige øer, og har i alt ca. 2 mio. indbyggere. Siden 1400-tallet har Kochi været en vigtig handelsby for især krydderier, men er i dag desuden en vigtig finansby og hjemsted for en del af den indiske flåde.

På byrundturen skal vi se Dutch Palace, den jødiske synagoge, St. Francis kirken og basilikaen Santa Cruz Basilica, som alle vidner om tætte forhistoriske forbindelser til mange oversøiske lande. Langs kysten og havnemundingen ses tillige de unikke kinesiske sænkenet, som blev introduceret til området for mere end 500 år siden, men stadig er i brug til fiskeri. Til sidst besøger vi Fort Kochi bydelen og går en tur blandt historiske hollandske og portugisiske bygninger, hvoraf mange er næsten 500 år gamle, men utroligt velbevarede.

Byrundturen afsluttes med en fælles velkomstmiddag på en dejlig lokal restaurant, hvorefter vi kører tilbage på hotellet og trætte kan gå til ro i spændt forventning, før de næste mange dages safari med store natur- og dyreoplevelser.

Overnatning på Dutch Bungalow Fort Kochi inkl. aftensmad og morgenmad.

Dag 3: Til Silent Valley nationalparken og gåtur i skoven
Efter vi har nydt morgenmaden på vores hyggelige hotel, kører vi ind i landet med retning mod bjergene og Silent Valley nationalparken. Vel fremme ved vores lille og enkle, men pæne og yderst velbeliggende lodge, tjekker vi ind på værelserne kort før frokost, og bagefter er der tid til et hvil i de frodige omgivelser.

Ud på eftermiddagen skal vi på en guidet gåtur i naturen omkring lodgen på udkig efter specielt aber og mange af de spændende fugle, som lever i området, hvorfra vi returnerer hen mod solnedgang.

Silent Valley National Park ligger i delstaten Kerala i den sydvestlige del af Western Ghat Mountains, der er et biodiversitets hot-spot på UNESCO´s liste over verdens naturarv, og som udgør et af de største områder i Indien med uforstyrret regnskov og fugtig tropisk skov. Her findes især mange skovfugle med adskillige endemiske arter fra Western Ghats, d.v.s. arter der kun findes i dette område. Også endemiske og sjældne aber som løvehale makak og nilgiri langur kan ses. Desuden findes der stor næsehornsfugl, som vel nok er det rige fuglelivs største attraktion, samt sort leopard/panter, hvor sidstnævnte dog sjældent ses. Parken er kun delvist tilgængelig i bil, så gåture i skovåbninger specielt langs floderne er i fokus.

Overnatning på Tree Top Resort med alle måltider inkluderet.

Dag 4: Safari i bil og til fods i Silent Valley og videre til Bandipur nationalparken
Vi spiser tidlig morgenmad og tager på en lang tur ind i nationalparken ad små veje. Vi kører nogle af de længere strækninger i små firehjulstrukne biler, mens vi stiger af og går flere ture ind i skoven, hvor der er særligt smukt eller gode chancer for at se dyrelivet. Vi følger oftest langs lysåbninger omkring vandløb og floder, da det er nemmere at få øje på f.eks. spændende aber og fugle hér end midt i den tætte skov.

Efter frokost kører vi til Bandipur nationalparken gennem kuperede landskaber med mange små landbrug. Vi er fremme omkring solnedgang, hvor vi får god tid til at nyde omgivelserne i skumringen, måske med en tur i swimmingpoolen, samt de store komfortable værelser. Aftensmaden spises i stedets dejlige restaurant, hvor der også bliver tid til at snakke om, hvad morgendagens to klassiske indiske safarier vil bringe af spændende dyreobservationer: Er der mon elefanter eller sågar en tiger på programmet?

Overnatning på The Windflower Jungle Resort and Spa med fuldpension.

Dag 5: Morgen- og eftermiddagssafari i Bandipur
Vi skal på en såkaldt Jungle Safari fra solopgang og ca. tre timer frem og igen ca. tre timer fra ud på eftermiddagen og frem til solnedgang. Det er bestemt ikke tilfældigt, at vi kører på safari i disse timer, da det er dagens køligste, hvor dyrene er mest aktive og derfor mere synlige. Vores safarier foregår i en ganske lille lastvogn med plads til 15-16 personer og med helt åbne sider, så der er godt udsyn for alle og fine muligheder for at fotografere.

Bandipur National Park ligger, ligesom Nagarhole National Park, som vi skal besøge efterfølgende, i det sydlige Indien nær byen Mysore i delstaten Karnataka, hvor Deccan Plateauet fra øst møder Western Ghat Mountains. Parkerne er meget væsentlige dele af Nilgiri Biosphere Reserve (UNESCO World Heritage Site) på hele 5.000 km2, med bl.a. store bambus-, teak- og rosentræskove. Begge en også en vigtig del af ”Projekt Tiger”, da der findes en stor bestand af bengalske tigre. Her findes også andre store rovdyr som leopard, vild hund/dhole, læbebjørn og stribet hyæne, samt mindre rovdyr som flere små vildkatte og desmerdyr, alm. sjakal og glatpelset odder. Blandt planteæderne topper den asiatiske elefant listen, og har Indiens og dermed verdens største bestand her i området, men også den store gaurokse og vildsvin ses sammen med flere arter af hjorte (f.eks. chital, sambar og muntjak), antiloper (f.eks. firehorns-), aber (f.eks. bonnet makak og nilgiri langur) og egern (f.eks. malabar kæmpeegern). Fuglelivet er meget rigt med adskillige skøn- og sjældenheder som f.eks. rajahnæsehornsfugl, malabar gråtoko, nilgiridue, gyldenhalset papegøjedue, dueparakit, indisk ellekrage, malabartrogon, påfugl, grå junglehøne, lille adjudant, rødhovedet grib, stor skrigeørn og gråhovedet havørn, og så er klippepytoner, varaner og sumpkrokodiller alle ret almindelige.

Før vi tager af sted på morgenens safari serveres en kop te/kaffe med kiks, og når vi kommer hjem nyder vi et solidt morgenmåltid. Midt på dagen er der god tid til at slappe af på terrassen med smuk udsigt til naturen, og måske i selskab med en god bog. Samme koncept kan også praktiseres ved den store dejlige swimmingpool, der er helt omkranset af tæt vegetation. Frokosten spises lidt sent, inden der er afgang for eftermiddagens safari. Vi kommer bestemt ikke til at sulte, da vi også runder dagen af med et vidunderligt aftensmåltid!

Overnatning på The Windflower Jungle Resort and Spa med alle måltider inkluderet.

Dag 6: Morgensafari i Bandipur. Til Nagarhole nationalparken for eftermiddagssafari
Endnu en oplevelsesrig tidlig morgensafari i Bandipur venter. Efter morgenmaden kører vi til vores næste destination; Kabini sektoren af Nagarhole nationalparken, hvor vi er fremme i god tid inden frokost. Vi kan altså nå at nyde de skønne omgivelser ned til den opdæmmede sø og Kabini River, som vores camp ligger direkte ned til. Inden frokost installerer vi os i de dejlige safaritelte, der i størrelse og komfort svarer til et godt hotelværelse, men hvor kombinationen af kanvas under stråtag og de mange spændende lyde og dufte gør, at man føler sig endnu tættere på naturen.

Safarirytmen og konceptet fra Bandipur følger os hertil, så ud på eftermiddagen får vi os en kop te eller kaffe samt lidt sødt, inden vi tager på safari i de nye omgivelser med smuk natur og mange spændende dyr.

Nagarhole National Park og den tilstødende Kabini Sektor, hvor de fleste aktiviteter foregår, kan ikke alene byde på fremragende safari, men også på oplevelsesrige sejlture på Kabini Dam. Området er, ligesom Bandipur National Park, en del af det UNESCO fredede Nilgiri Biosphere Reserve. P.t. regnes Nagarhole som topsted, når det gælder at se og fotografere panteren, altså den sorte leopard, men det kræver dog noget held.

Her findes også en stor bestand af elefanter, der ofte ses drikkende, badende og svømmende i Kabini Dam og River, ligesom andre store dyr som gauroksen, flere arter af hjorte samt vildsvin ses hyppigt. Ud over den sjældne sorte panter/leopard, så ses den almindelige plettede leopard også i området, mens andre store rovdyr som dhole, læbebjørn, stribet hyæne og ikke mindst den bengalske tiger har gode bestande. Der ses tillige krokodiller, varaner, pytoner, egern, aber og et yderst rigt fugleliv i området, hvor bl.a. de nævnte arter under Bandipur National Park kan ses.

Omkring mørkets frembrud vender vi tilbage til vores dejlige camp, hvor der er tid til at gå i teltet inden aftensmaden skal indtages i restauranten, der har åben udsigt mod den smukke sø, eller, hvis vejret tillader det, måske under åben himmel.

Overnatning på The Bison Resort med fuldpension.

Dag 7: Morgensafari og eftermiddagssejltur i Nagarhole
I dag skal vi på klassisk morgensafari i området, hvorefter der er tid til at holde et godt langt hvil i de skønne omgivelser midt på dagen, mens det er varmest og dyrelivet også tager et hvil i skyggen. Eftermiddagen er afsat til en stemningsfuld sejltur på søen og floden. Ud over den smukke natur og måske en spektakulær solnedgang over vandet med skoven som baggrund, så håber vi også at se og komme tæt på dyrelivet. Der er nemlig mange dyr, som kommer ned for at drikke i de sene eftermiddagstimer, og med lidt held kan vi endda komme helt tæt på elefanter, som måske også vil bade eller sågar tage en svømmetur – og hvad med en tørstig tiger eller leopard?

Overnatning på The Bison Resort med alle måltider inkluderet.

Dag 8: Morgensafari i Nagarhole. Til Mysore for byrundtur og videre til Bangalore
Vi skal på vores sidste safari i Indien denne morgen, så vi krydser fingre for, at vi stort set har fået det hele med, når vi vender tilbage til vores camp for et dejligt morgenmåltid. Når vi har pakket bagagen i vores lille bus går turen til Mysore, hvor vi skal på en byrundtur og spise frokost på en af byens mange traditionelle restauranter.

Byrundturens højdepunkt er uden tvivl besøget på det eventyrlige Mysore Palace, der blev opført i starten af 1900-tallet, og som stadig fungerer som maharajaens residens. Der bliver dog også tid til at besøge byens stemningsfulde marked og f.eks. boder og butikker, hvor der sælges røgelse, krydderier, blomster, frugt og især smukke klæder af silke, som byen er kendt for.

Ud på eftermiddagen er der afgang fra spændende Mysore og vi kører mod millionbyen Bangalore, der er Indiens svar på Silicon Valley og altså især en vigtig by for IT industrien. Vi ankommer ud på aftenen og kører til en god restaurant, hvor vi skal spise en ”Farewell Dinner” for vores ophold i Indien. Hvorefter vi kører mod byens internationale lufthavn, hvorfra der er afgang mod Sri Lanka ud på natten.

Dag 9: Natfly til Colombo. Til Mirissa for afslapning ved Det Indiske Ocean
Vi ankommer til Sri Lanka og Colombos lufthavn i Negombo lige nord for byen tidligt om morgenen. Når vi har tjekket ud af lufthavnen, går turen mod landets sydkyst, men hvis ikke serveringen i flyet har været tilfredsstillende i forhold til et morgenmåltid, så kan vi tage lidt supplerende inden vi drager af sted (på egen regning).

Efter ca. 3 timers kørsel når vi til Mirissa ved Det Indiske Ocean, så vi er fremme sidst på formiddagen.

Allerede omkring middag kan vi tjekke ind på vores vidunderlige hotel, der ligger direkte ned til stranden og havet, og alle får dejlige værelser, som har havudsigt inkl. fra deres terrasse eller balkon. Frokosten er ikke inkluderet på dagene i Mirissa, så denne kan spises hvor I har lyst i dag, ligesom resten af dagen er afsat til afslapning efter nattens flyvetur. Om aftenen samles vi i hotellets restaurant, hvor vi skal spise et tiltrængt aftensmåltid og snakke morgendagens program, som starter tidligt.

Mirissa er en af Sri Lankas mest populære kystbyer med vidunderlige strande ved det varme ocean, masser af forretningsliv, stort udbud af gode caféer og restauranter samt mange aktivitets- og udflugtsmuligheder i omegnen. De dyreinteresserede kender dog nok byen og dens havn, som en af de bedste destinationer for hvalsafari overhovedet, og måske verdens bedste sted at se giganten over dem alle, nemlig blåhvalen. Derfor valfarter folk hertil fra hele verden året rundt, men især i månederne februar og marts er hvalsafari i området særlig givtig, så det er ikke tilfældigt, at vi har lagt turen netop på denne årstid. Der er dog bestemt ikke kun mulighed for at se blåhvaler på en hvalsafari fra Mirissa, da andre store hvaler som f.eks. finhval, brydeshval, pukkelhval, kaskelot og spækhuggere er hyppige gæster i farvandene nær kysten.

Der ses også et rigt udvalg af spændende delfiner og havfugle i området, og det er sågar muligt at se hvalhajer, mantarokker, flyvefisk og havskildpadder på turene, så her er masser at komme efter.

Overnatning på Paradise Beach Club inkl. aftens- og morgenmad.

Dag 10: Hvalsafari fra Mirissa. Eftermiddagen til fri disposition
Vi spiser tidlig morgenmad og allerede omkring solopgang bliver vi hentet og kørt den korte vej til byens havn, hvor vi briefes om vores Whale Watching tur, der foregår med en af de allerbedste både og mandskaber og med en meget rutineret guide. Regn med at selve sejlturen tager omkring 4 timer, hvorunder vi tilbagelægger mellem 7 og 15 sømil, altså 13-28 km.

De spændende observationer dukker som regel op efter ca. en times sejlads. Vi håber, at der er godt med hvaler i området, så vi kan se deres blåst, når de kommer op og trækker vejret, og deres imponerende haler helt ude af vandet, før de dykker ned i dybet. Er vi heldige kommer vi helt tæt på nogle af dem, så man næsten kan frygte, at den relativt lille båd kæntrer, hvilket dog ikke sker.

Tilbage i havnen bliver vi hentet og kørt tilbage på hotellet, men man kan også blive inde i byens centrum omkring havnen for at spise frokost og selv finde tilbage til hotellet, da resten af dagen efter hvalsafarien og frem til aftensmaden på hotellet er til fri disposition.

Overnatning på Paradise Beach Club med aftensmad og morgenmad inkluderet.

Dag 11: Hel dag på egen hånd til afslapning eller egne aktiviteter
Hele denne dag, lige fra morgenmaden til aftensmaden på hotellet, er I på egen hånd. Der er altså rig lejlighed til at få slappet af i de skønne omgivelser og gåture i den hyggelige by. Er I mere til aktiviteter eller udflugter i omegnen, så er hotellet og jeres rejseleder selvfølgelig behjælpelige med at fortælle om mulighederne og booke dem for jer. Der er meget at vælge imellem, lige fra korte cykelture i byen eller til små landsbyer i omegnen, og til heldagsture med klassisk safari i Udawalawe eller Yala nationalparkerne, hvis I ikke har fået nok af den genre i Sydindien.

Overnatning på Paradise Beach Club med aftens- og morgenmad inkluderet.

Dag 12: Hvalsafari fra Mirissa. Eftermiddagen til fri disposition
I dag tager vi på endnu en hvalsafari tidligt om morgenen fra havnen i Mirissa, hvor rytmen fra et par dage siden følges nøje. Ligesom med enhver anden form for observationer af vilde dyr, så er indsatsen for at se dem som regel proportional med succesen. Derfor øger denne anden tur selvfølgelig også sandsynligheden for at se de mange spændende hvaler, delfiner og andre dyr, som kan ses på havet umiddelbart syd for Sri Lanka. I har også tiden fra vi er kommet i land hen mod frokosttid og frem til aftensmaden på hotellet på egen hånd.

Overnatning på Paradise Beach Club inkl. aftensmad og morgenmad.

Dag 13: Til Colombo for eftermiddags byrundtur. Start på hjemrejse
Vi har god tid til at nyde morgenmaden, og måske en sidste opfriskende tur i havet, inden vi forlader Sri Lankas smukke kyst. Selvom turen lakker mod ende, så har vi dog stadig et spændende punkt på programmet. Vi kører til Colombo, hvor vi skal spise en skøn fælles ”Farewell Lunch” fra Sri Lanka, inden vi skal på en guidet byrundtur i det, som mange regner som hovedstaden. Nabobyen Sri Jayawardenepure Kotte er dog den administrative hovedstad i landet, mens Colombo er det finansielle og kommercielle centrum, samt langt den største by med godt 2 mio. indbyggere inkl. forstæder.

På rundturen vil vi opleve Colombo som en travl havneby med en skøn blanding af moderne islæt og levn fra en svunden kolonitid, og hvis historie rækker omkring 2.000 år tilbage som vigtig handels- og søfartscentrum for hele regionen. Vi skal se mange af de kulturelle, historiske og religiøse attraktioner som byen kan byde på, så glæde dig.

Afhængig af luftfartsselskab kører vi sidst på eftermiddagen/først på aftenen til lufthavnen (aftensmad på egen regning). Vi flyver fra Colombo med skift i anden by. På de oversøiske strækninger serveres gratis måltider med drikkevarer.

Dag 14: Hjemkomst til Danmark
Ankomst til København i løbet af dagen, hvor der kan ses tilbage på en lang og yderst oplevelsesrig tur til to lande med fantastisk natur og dyreliv – og forhåbentlig på mødet med hhv. landjordens og oceanernes giganter.

Rejsedatoer 2021

Dato Pris fra
28. feb. -
13. mar.
14 dage
29.295 DKK
Få tilbud