Africa Tours CSS Sprite


Praktiske råd vedr. rejse til Sydindien og Sri Lanka

BEMÆRK
Der tages forbehold for ændringer af flytider og indkvarteringssteder. Rejsen gennemføres ved minimu10 deltagere og max.16 deltagere.

VISUM 
Indien: Der kræves visum for at rejse ind i Indien. E-visa kan søges HER. Dette kan gøres fra 120 dage før til senest 10 dage før rejsen.

Sri Lanka: Ved indrejse i Sri Lanka skal du som dansk statsborger ikke have visum, men man skal søge om ETA godkendelse til indrejse, hvilket kan gøres HER.

TEMPERATUR OG BEKLÆDNING
Klimaet i størstedelen af Indien er tropisk, og har derfor generelt høje temperaturer. I hovedstaden New Delhi ligger gennemsnitstemperaturen på omkring 25 grader. I de varmeste måneder kommer temperaturen ofte over 40 grader. Indien er desuden ramt af klimaforandringerne, ligesom vi også er herhjemme. For Indien, såvel som for Danmark, betyder det, at sæsonerne og vejret fra år til år kan svinge en del, og det er blevet sværere at forudsige end tidligere.

Klimaet i det sydlige Indien er køligst i vintermånederne fra november til februar, hvor naturen er mest frodig og fremtræder smukkest. Fra marts til juni tiltager varmen og klimaet bliver meget tørt. I denne periode visner meget af vegetationen hen, og da de fleste vandhuller og mange små vandløb samtidig tørrer ud, er det den bedste årstid for at se mange dyr omkring de få tilbageværende vandressourcer. Fra juni til september falder temperaturen igen på grund af monsunregnen, men fugtigheden stiger. I denne periode er de fleste nationalparker lukkede på grund af den kraftige regn, og de genåbner først mellem 1. oktober og 1. november, når de små grusveje i parkerne igen bliver farbare.

Vi rejser altså i starten af den tørre og varme periode, så det kan være varmt især midt på dagen. Dette mærkes primært i starten af vores eftermiddagssafarier i de åbne køretøjer, mens det er køligere på vores morgensafarier og hen mod solnedgang. På hoteller, lodges og under transport i de små busser mellem destinationer er der aircondition, mens der i pauserne midt på dagen kan slappes af i skyggen, evt. med en svalende dukkert i swimmingpoolen, eller på værelserne. Det er en god idé at medbringe solcreme med høj faktor samt evt. en hat med skygge.

På sydkysten i Sri Lanka er klimaet tropisk og fugtigt, hvor der falder en del regn i løbet af året, men januar til marts er dog de absolut tørreste måneder. Temperaturerne varierer ikke meget over året, hvor den om dagen typisk ligger på ca. 30 grader, mens nattemperaturerne svinger mellem 22 og 25 grader, så her er det absolut sommertøjet, der skal i brug. Husk også at tage badetøj med, da vi skal bo direkte ned til Det Indiske Ocean med yderst behagelig vandtemperatur på 27-28 grader. På hvalsafari kan det dog anbefales at have noget vind- og vandtæt men let overtøj med, da der kan være vind og lidt fugtigkøligt i de tidlige morgentimer på havet, og regn kan ikke helt udelukkes.

De senere år har klimaforandringerne dog spillet ind, så man kan ofte opleve al slags vejr uanset, hvornår man rejser.

Vær opmærksom på passende påklædning på gaden i Indien og især ved besøg hos templer og andre hellige steder. Ved nogle muslimske helligdomme skal håret tildækkes, og i så fald kan der lånes tørklæder ved indgangen. Især kvinder bør være opmærksomme på påklædning på gaden. Ved tempelbesøg gælder det både mænd og kvinder, og tøjet skal dække både skuldre og knæ.
På Sri Lanka er der ikke nogen retningslinjer for beklædning, så her kan almindeligt sommertøj sagtens benyttes. Når der besøges templer skal skuldre og knæ være tildækket, både for mænd og kvinder.

Kunststoffer er sjældent behageligt i varmen, og tøj af bomuld kan derfor anbefales. Medbring gerne både kortærmede og langærmede trøjer/skjorter samt shorts og bukser. Pak gerne tøj i naturens egne farver til vores safarikørsler, dvs. sandfarver, brunlige og grønlige nuancer.

Et par gode sko der giver plads og luft til fødderne, er et fint valg. Eventuelle lette sko til aftenbrug samt vandrestøvler eller lukkede sko kan varmt anbefales, især hvis man skal ud og vandre. Det er en god idé at medbringe en let vind- og vandtæt jakke til hvalsafarien.

Et godt råd er at begrænse din bagage mest muligt. Du kan få vasket undervejs.

Vi har udarbejdet en guide som indeholder praktiske tips og råd vedr. din rejse Giganternes Safari i Sydindien og Sri Lanka.  

Guiden kan ses og printes HER. 

Rejsedatoer 2021

Dato Pris fra
28. feb. -
13. mar.
14 dage
29.295 DKK
Få tilbud