Africa Tours CSS Sprite


Praktiske råd vedr. fotoekspedition til Namibias højdepunkter

BEMÆRK
Der tages forbehold for ændringer af flytider og indkvarteringssteder. Rejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere og max.15 deltagere.
OBS! Rejsen er garanteret.

VISUM 
Som dansk statsborger, skal du IKKE have visum til Namibia ved mindre end 90 dages ophold i landet. Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsen og deusden have mindst to blanke sider tilbage.

FYSIK
Man skal være selvhjulpen for at tage med på turen, men det kræver ikke en speciel god fysik. De hårdeste udfordringer vil være ”bestigning” af klitter i Namibørkenen, men dette er frivilligt og kan springes over ved blot at blive for foden af de høje klitter. Det er dog vigtigt at pointere, at der ikke skal forceres høje klitter for at komme ind på Deadvlei og Sossusvlei. Begge steder drejer det sig om almindelige gåture på under 1 km.

KLIMA OG BEKLÆDNING
Namibias klima er normalt yderst solrigt med tør luft, og ikke mindst på det valgte rejsetidspunkt. Det er næppe overraskende, at det kan blive varmt om dagen, men især i ørkenen kan det blive ret koldt om natten og i de tidlige morgentimer. Derfor bør der også medbringes noget varmt tøj, men også noget vindtæt, da det hænder at det kan blæse op, og vi også skal køre i åbne biler enkelte dage.

FORSLAG TIL FOTOUDSTYR 
Nedenstående finder du en anbefaling af hvilket fotoudstyr der optimalt kan medbringes til Namibia. Det er dog vigtigt at pointere, at man sagtens kan tage med på turen med et mindre omfangsrigt og knap så professionelt udstyr, og alligevel kan få et stort udbytte af såvel fotografisk vejledning som af turens oplevelser generelt.
Lars Gejl´s eget udstyr på turen vil bestå af følgende:
• To kamerahuse (hvis det ene skulle svigte, og for ikke konstant at skulle skifte optik i støv og sand)
• Oplader til kamerabatterier og ekstra batterier
• Ekstra hukommelseskort
• En makrooptik
• En vidvinkel zoom, f.eks. 24-70 mm (kan erstattes af en mobil med et godt kamera)
• En mellemtele, f.eks. 70-200 mm
• En kraftig tele på minimum 300 mm samt telekonverter
• Microfiber-klud til rens af optikker
• En blitz, gerne trådløs eller med TTL-kabel
• Et let, kort og stabilt tre-fods stativ til optagelser på lang lukketid, eller en beanbag, som vi fylder med ris eller sand, til at lægge i truckens vinduesramme, på jorden etc.
• Elektronisk fjernudløser eller trådudløser til stjernefotografering
• Manuel gummipuster til rensning af støv på chippen (den i kameraet!)
• Støvtæt pose til skift af objektiver
• Støvtæt overtræk til kameratasken/rygsækken
• Leatherman tool eller lignende kniv med værktøj
• Evt. laptop/Ipad til lagring/visning af foto
• USB-stik, så vi kan dele/fremvise foto

Og husk endelig en god kikkert, der ikke kan erstattes af nok så gode kameraer og linser, samt en pandelampe/lommelygte/kasket med lys, der er uundværlige i de bælgmørke timer! Det er også en rigtig god idé at have et adapterstik til Namibia (=Sydafrika) med sig samt evt. en lille stikdåse, så flere ting kan lades op samtidig.

OM VORES SAFARI-TRUCK, TELTE, CAMPINGPLADSER OG BAGAGE M.M.
Turen køres i specialbyggede køretøjer, der er tilpasset de barske afrikanske forhold, hvor en del af vejene er grusveje, der dog normalt er i god stand. Personalet på rejsen er uddannet til at kunne håndtere mindre havari problemer, der måtte opstå under vejs. Trucken er udstyret med 20 fremadvendte sæder med sikkerhedsseler, førstehjælpskasse og brandslukker, reservedele og ekstra dæk, et køleskab til drikkevarer, et fryseskab til madvarer, vandtank, kontakter til opladning af kameraer og telefoner m.m., kabinelys samt div. kort og bøger.
Der er ikke aircondition i trucken, men de mange vinduer der kan åbnes sørger for en god ventilation.

Det engelsktalende personale består af tre professionelle, erfarne og afrikansk fødte personer, der alle er uddannet indenfor safaribranchen. Den ene er også kok, mens alle har førstehjælpskursus. Personalet sørger for, at lejren bliver slået op og taget ned. De står også for opvask og andet forefaldende arbejde i lejren foruden tilberedning af måltiderne.

Måltiderne er nøje tilrettelagt ud fra ruten og nydes i det fri. Der serveres lækre og sunde måltider. Morgenmaden består af brød, toast, marmelade, yoghurt, te, kaffe, varm chokolade og mælk. Lejlighedsvis serveres æg, bacon, pølser og bønner. Frokosten er normalt en ”kold picnic” bestående af salat, koldt kød, ost og brød, der enten nydes på campingpladsen eller undervejs på ruten. Middagen består af kød (kogt eller grillet) og grøntsager. De fleste fødevarer er købt inden afrejse. Kød er vakuumpakket og fryseren benyttes bl.a. til dette. Der købes kun brød, frugt og grøntsager undervejs. Drikkevarer/vand er ikke inkluderet, men kan købes mange steder langs ruten til rimelige priser, og opbevares i køleskabet.

Overnatningerne foregår i et rummeligt 2-persons telt (2,4 x 2,4 x 1,9 meter). Teltet er udstyret med en feltseng med god madras, en lille hovedpude, sovepose og en sammenklappelig safaristol til hver. Toiletter og badeforhold på campingpladserne har alle fornødenheder så som varmt og koldt rindende vand, brusebad og alm. træk-og-slip toiletter.

Hver deltager må medbringe 1 stk. bagage på maksimalt 20 kg (også selv om der fremgår en højere vægtgrænse på flybilletten) samt 1 håndtaske og 1 kamerataske. Bagagen skal være i en blød taske. Overvægtsbagage eller store hårde kufferter kommer ikke med trucken.

På flere af de lokaliteter vi skal besøge, skifter vi vores safari-truck ud med et par mindre firehjulstrukne køretøjer, der er særligt velegnede til kørsel i sand, eller når vi skal på et såkaldt game drive på udkig efter dyr i vanskeligt terræn.

Vi har udarbejdet en guide som indeholder praktiske tips og råd vedr. din rejse på Fotoekspedition til Namibias højdepunkter.

Guiden kan ses og printes HER.

Rejsedatoer 2019

Dato Pris fra
20. sep. -
6. okt.
17 dage
30.700 DKK
Få tilbud