Africa Tours CSS Sprite


Bliv Elefantambassadør i Sydafrika

Dag 1: Fra Danmark til Sydafrika
Vi flyver fra Danmark om morgenen, og rejser videre mod Johannesburg via flyskifte i Amsterdam. Paw Gosmer, vores rejseleder fra Aalborg Zoo, er med på hele rejsen fra Aalborg. Gæster med afrejse fra København eller Billund støder til gruppen i Amsterdam. Hele gruppen rejser naturligvis samlet fra Amsterdam og videre mod Johannesburg i Sydafrika. På flyvningen fra Amsterdam til Johannesburg er alle måltider og drikkevarer inkluderet på flyet.

Ved ankomst til Johannesburg om aftenen overnatter vi på hotel nær lufthavnen.

Dag 2: Elefanterne kalder…
Tidlig morgenmad på hotellet og herefter retur til den lokale lufthavn i Johannesburg for flyvning mod Hoedspruit. Flyvningen tager cirka en times tid. Velankommet til Hoedspruit mødes vi af folk fra lejren, der holder klar og venter i lufthavnen i Hoedspruit. Der gøres stop i Hoedspruit med mulighed for at købe drikkevarer samt vi provianterer til opholdet i lejren. Herfra kører vi til naturreservatet Balule og lejren, som er vores indkvarteringssted for de næste fire nætter.

Stedet er som nævnt ganske unikt, da der i lejren normalt kun færdes forskere. Vi har som de eneste fået adgang til lejren. Lejren er relativt primitiv, hvor der i perioder kan være begrænset adgang til vand (brusebad). Lejren er placeret midt ude i bushen og er uden indhegning. Forskerne rykker ud af deres indkvarteringer og overlader dem til os i de dage, hvor vi er på besøg. Det er ikke muligt at tilkøbe enkeltværelse de dage i lejren.

Opholdet i lejren er virkelig et besøg i naturen. Om aftenen og natten får vi lys og hygge fra stjernerne på den smukke sydafrikanske himmel og fra campens lejrbål. Og netop over lejrens bål laves også det meste af maden. Maden laves naturligvis af campens egen kok, der kan trylle - selv med få ingredienser. Hvad stedet mangler i komfortable fælles faciliteter opvejes til fulde af stemningen i de unikke og isolerede omgivelser. Her føler man sig virkelig i ét med naturen og får en unik mulighed for at få et kig bag kulisserne.

I Balule-området er der fine muligheder for at se løve, elefant, leopard, bøffel og næsehorn. Også kaldet The Big Five. Resten af ankomstdagen bruges til afslapning og opladning til de efterfølgende dages safari i området.

Fuldpension inkluderet.

Dag 3-5: Black Mambas, Bush Babies og elefanter
De næste dage får vi et enestående indblik i hvad forskerne arbejder med, og programmet vil være fleksibelt afhængig af, hvad der sker i lejren, og hvad forskerne arbejder med, når vi er der.

Vi får lov at møde Black Mamba kvinderne. Udover at patruljere i området, hvor Black Mamba kvinderne finder og fjerner snarer (fælder) samt tjekker området for krybskytter, så består Black Mamba kvindernes arbejde også i høj grad i at informere og forebygge. De kommer rundt på skoler med projekt Bush Babies, hvor børnene hører om og deltager i forskellige projekter med fokus på naturbevaring og – beskyttelse samt miljø.
Vi kommer til møde forskere og høre en masse om arbejdet med naturbevarelse i Balule. Vi får også historien om Balule og Greater Kruger National Park.
Der bliver sat fokus på elefanten og elefantens betydning for naturen.
Endelig vil der være gamedrives (safarikørsel) i Balule med mulighed for at spotte masser af vilde dyr og farvestrålende fugle.

Balule ligger sammen med en række andre private reservater (kaldet APNR) op til Kruger NP og udgør det der i dag kaldes ”Greater Kruger NP”, som er på ca. 22.000 km2. Hegnene mellem områderne er blevet fjernet, så dyrene frit kan bevæge sig rundt. Øst for Kruger på den anden side af grænsen til Mozambique ligger Limpopo NP på ca. 10.000 km2 og mod nord i Zimbabwe ligger Gonarezhou NP på ca. 5.000 km2. Til sammen udgør de tre områder Great Limpopo Transfrontier Park (GLTP) på hele 37.000 km2, hvor dyrene kan migrere i et stort økosystem. Dette giver forskerne bedre betingelser for deres forskning.

Afhængig af hvad der sker, kan det være heldagsture med madpakke eller morgen- og eftermiddagssafari. Der er også mulighed for et gamedrive, når mørket har sænket sig. Under lejropholdet i bushen vil der være rig mulighed for at vågne med naturen, hygge ved bålet, at se mælkevejen på den sorte nattehimmel og blive klogere på naturens kompleksitet.

Fuldpension inkluderet. Afholdelse af frokost for egen regning kan forekomme under opholdet.

Dag 6: Fra forskerlejr til lodge
Efter fire dage sammen med forskerne og Black Mamba kvinderne er det tid til afsked. Vi bliver i Balule- området, da det er rigtigt fint til safari. Indkvarteringsmæssigt skifter vi fra ”livet i vildmarken” til en langt mere luksuspræget oplevelse. Vi skal bo på den dejlige Ezulwini River Lodge for to nætter.

Med en fantastisk smuk beliggenhed og med udsigt over den mægtige Olifant River (elefant-flod) i den nordlige del af Ezulwini skov i Balule Nature Reserve, ligger Ezulwini River Lodge. Her har alle eget bad og toilet, hvilket nok er kærkomment for de fleste efter nogle dage under mere primitive forhold.
Lodgen er lille, charmerende og intim med plads til maximum 16 gæster og har bl.a. swimmingpool. Maden er i top og nydes så vidt muligt udendørs. Lodgen har to forskellige observationsdæk, hvorfra man kan sidde og følge med i dyrelivet enten i bushen eller nede ved floden.

I de naturskønne omgivelser findes nogle af Sydafrikas største træer – bl.a. et morbær-figentræ, med en diameter på 5 meter.
Området er rigt på flodheste, krokodiller, elefanter og store flokke af fugle, der holder til i de omkringstående træer.

Der køres eftermiddagssafari i åbne biler med mulighed for at spotte The Big Five.

Fuldpension inkluderet.

Dag 7: Mere safari
Dagen tilbringes på lodgen. Der køres ud på safari i lodgens åbne, terrængående køretøjer tidlig morgen og igen hen på eftermiddagen. Enestående er, at der også her køres off-road safari. Igen venter en række af skønne oplevelser. Ønsker man at nyde lodgens dejlige omgivelser og ”springe” safarikørslen over, så er der også mulighed for det.

Fuldpension inkluderet.

Dag 8: Kruger National Park
Efter morgenmad på Ezulwini River Lodge køres vi til Balule West Gate. Her skifter vi køretøj, men fortsætter i firehjulstrukken åben safaribil samt møder vores nye chauffør, der fortsætter sammen med os og vores danske rejseleder.

Vi kører ind i Kruger National Park ved Orpen Gate, der ligger i den sydlige del af parken og kører safarikørsel gennem Kruger på de asfalterede veje frem til vores overnatning, der ligger inde i Kruger National Park. Skukuza Camp (eller lignende camp) ligger godt placeret for safarikørsel i den sydlige del af parken. Undervejs gennem Kruger spiser vi frokost, der nydes i det fri.

Fuldpension inkluderet.

Dag 9: Fra Kruger til Hazyview
Vi fortsætter I vores åbne firehjulstrækkere og har derved mulighed for at bevæge os væk fra Krugers asfalterede veje og køre på grusvejene. Det er ikke tilladt at køre off-road safari i Kruger National Park, men oplevelser er der stadig i vente. Vi har madpakker med og har hele formiddagen til rådighed i Kruger-parken, der tæller mere end 150 forskellige arter pattedyr og en stor, stor variation af fugle.

Med en masser minder og safarioplevelser i bagagen lægger vi Kruger bag os og fortsætter ud gennem Kruger det korte stykke til byen Hazyview. I Hazyview overnatter vi de sidste tre nætter. Vi skal bo på dejlige Hippo Hollow, der ligger centralt placeret og som er et godt udgangspunkt for de næste dages aktiviteter. Det sidste af eftermiddagen er til fri disposition.

Fuldpension inkluderet.

Dag 10: Elefanternes Verden – utrolige oplevelser venter
Dagen i dag står i elefanternes tegn.

I de første dage boede vi i forskerlejren tæt på dyrene. At se, høre og opleve elefanter tæt på er noget særligt. Vi kommer tæt på igen i dag. Dagen er med en masse ekstra viden om elefanterne i form af spændende informationer om elefanternes liv, men også en chance for at hilse på de involverede i projektet ”Elephant Whispers”. Projektet er unikt og gør at vi mennesker kan få en større indsigt i de sydafrikanske elefanters liv.

Morgenmad og middag inkluderet.

Dag 11: Panoramaruten: Gods Window, Blyde River Canyon – udsigter i verdensklasse!
Efter morgenmaden er dagens mål en hel dag med smukke landskaber, fantastiske udsigter, vandfald og naturskønne områder. Alle, der har kørt ad Panoramaruten er enige om, at oplevelserne her er noget helt særligt. Man oplever simpelthen noget af den smukkeste natur. På dagens program er blandt andet den sydafrikanske udgave af USA's Grand Canyon - Blyde River Canyon.

Vores firehjulstrukne og åbne safaribil er udskiftet med minibus, da vi nu kører på offentlig vej. Vi skal til ”De Tre Rondawels” et klippeområde, der ligner tre afrikanske ”rund-hytter” og endelig skal vi afprøve heldet ved Bourke’s ønskebrønd. Vi gør også stop ved Gods Window - ”Guds Vindue” - og når man står der, forstår man navnet. At stå med så smuk en udsigt må være som at stå i Guds eget vindue og se ud over verden. Fantastisk - intet mindre!

Vi benytter hele dagen til oplevelser på Panoramaruten.

Vi gør et stop i Pilgrims Rest en fascinerende gammel guldgraverby. Pilgrims Rest er det område i Sydafrika, hvor drømmen om at finde guldet og rigdommen for alvor tog fart. Så langt tilbage som i 1870’erne var guldgraverne i gang med at lede efter guldet netop her. Vi gør stop i byen, og har tid til at gå lidt omkring og nyde lidt af atmosfæren fra dengang – en atmosfære, der faktisk stadig mærkes i byen.

Fra én spændende by til en anden. Graskop siges at være Sydafrikas pandekage-by nummer ét. Og der er bestemt noget om snakken. På gader og stræder, hjørner og i små butikker sælges der pandekager. Og hvilke pandekager! Glæd jer til at sætte tænderne i en rigtig delikatesse. Graskop er ud over at være ”pandekage-by” også en gammel handelsstation, hvor der sælges rigtig mange og spændende håndlavede ting fra byens marked. Der er mulighed for at nyde en pandekage i byen til frokost (ikke inkluderet).

Morgenmad og middag inkluderet.

Dag 12+13: Hjemrejse
Efter en række fantastiske oplevelser er det tid til hjemrejse. Efter morgenmad på lodgen kører vi mod Johannesburg for at rejse tilbage til Danmark. Undervejs nyder vi en sidste fælles frokost inden vi er fremme i Johannesburg lufthavn, hvorfra vi flyver hjem sidst på aftenen.

På flyvningen fra Johannesburg til Amsterdam er alle måltider og drikkevarer inkluderet på flyet.

Paw Gosmer rejser med gæsterne tilbage til Aalborg, og vi siger farvel og på gensyn til de andre fra gruppen, når vore veje skilles i en europæisk by for flyskifte.
Forventet hjemkomst i Danmark efterfølgende dag omkring middagstid. Præcist tidspunkt afhænger af lufthavn, og fremsendes som en del af bekræftelsen ved bestilling af rejsen.

Rejsedatoer 2020

Dato Pris fra
23. feb. -
6. mar.
13 dage
30.200 DKK
Få tilbud