Africa Tours CSS Sprite


Bliv Elefantambassadør i Sydafrika

Dag 1: Fra Danmark til Sydafrika
Vi flyver fra Danmark om morgenen, og rejser videre mod Johannesburg via flyskifte i Amsterdam. Paw Gosmer, vores rejseleder fra Aalborg Zoo, er med på hele rejsen fra Aalborg. Gæster med afrejse fra København eller Billund støder til gruppen i Amsterdam. Hele gruppen rejser naturligvis samlet fra Amsterdam og videre mod Johannesburg i Sydafrika. På flyvningen fra Amsterdam til Johannesburg er alle måltider og drikkevarer inkluderet på flyet.

Ved ankomst til Johannesburg modtages vi af den lokale agent, der kører os til vores hotel for en overnatning. Opholdet er med morgenmad inkluderet.

Dag 2: Elefanterne kalder…
Tidlig morgenmad på hotellet og herefter transfer til den lokale lufthavn i Johannesburg for flyvning mod Hoedspruit. Flyvningen tager cirka en times tid. Velankommet til Hoedspruit mødes vi af turens chauffører, der holder klar og venter i lufthavnen i Hoedspruit. Herfra kører vi til naturreservatet Balule og vores indkvarteringssted for de næste fire nætter.

Stedet er ganske unikt, da der i lejren normalt kun færdes forskere. Vi har som de eneste fået adgang til lejren. Lejren er relativt primitiv, hvor der i perioder kan være begrænset adgang til vand (brusebad). Lejren er placeret midt ude i bushen og er uden indhegning. Forskerne rykker ud af deres indkvarteringer og overlader dem til os i de dage, hvor vi er på besøg. Det er ikke muligt at tilkøbe enkeltværelse de dage i lejren.

Opholdet i lejren er virkelig et besøg i naturen. Om aftenen og natten får vi lys og hygge fra stjernerne på den smukke sydafrikanske himmel og fra campens lejrbål. Og netop over lejrens bål laves også det meste af maden. Maden laves naturligvis af campens egen kok, der kan trylle - selv med få ingredienser. Hvad stedet mangler i komfortable fælles faciliteter opvejes til fulde af stemningen i de unikke og isolerede omgivelser. Her føler man sig virkelig i ét med naturen og får en unik mulighed for at få et kig bag kulisserne.

I Balule-området er der fine muligheder for at se løve, elefant, leopard, bøffel og næsehorn. Også kaldet The Big Five. Resten af ankomstdagen bruges til afslapning og opladning til de efterfølgende dages safari i området.

Fuldpension inkluderet.

Dag 3-4: På safari i Balule
Dyrene er nataktive. Det vil sige, at rovdyrene benytter nattens mørke til at nedlægge deres byttedyr. Ved solopgang kører vi på morgensafari for at se om heldet er med os. Måske vi ser et ”hunt” (en jagt) eller et ”kill” (et bytte, der nedlægges). Chancerne er der og vi forsøger at opdrive heldet. Morgensafarien er på et par timer og efter safarien køres retur til campen for morgenmad. Er interessen tilstede, kan der eventuelt arrangeres en bush walk, en gåtur i bushen/naturen. En vild oplevelse at gå rundt på savannen midt blandt dyrene. Til fods. I hinandens og i dyrenes selskab. Som udgangspunkt er der morgen- og eftermiddagssafari på programmet. Er stemningen og oplevelserne til det, kan der arrangeres heldagssafari med medbragte madpakker fra campen.

Fuldpension inkluderet.

Dag 5: Black Mambas og Bush Babies
Vi får lov at følge Black Mamba kvinderne i deres arbejde. Udover at patruljere i området, hvor Black Mamba kvinderne finder og fjerner snarer og fælder samt tjekker området for krybskytter, så består Black Mamba kvindernes arbejde også i høj grad i at informere og forebygge. De kommer rundt på skoler med projekt Bush Babies, hvor børnene hører om og deltager i forskellige projekter med fokus på naturbevaring og –beskyttelse.

Fuldpension inkluderet.

Dag 6: Fra forskerlejr til lodge
Efter fire dage sammen med forskerne og Black Mamba kvinderne er det tid til afsked. Vi bliver i Balule- området, da det er rigtigt fint til safari. Indkvarteringsmæssigt skifter vi fra ”livet i vildmarken” til en langt mere luksuspræget oplevelse. Vi skal bo på den dejlige Ezulwini River Lodge for to nætter.

Med en fantastisk smuk beliggenhed og med udsigt over den mægtige Olifant River (elefant-flod) i den nordlige del af Ezulwini skov i Balule Nature Reserve, ligger Ezulwini River Lodge. Her har alle eget bad og toilet, hvilket nok er kærkomment for de fleste efter nogle dage under mere primitive forhold. Lodgen er lille, charmerende og intim med plads til maximum 14 gæster og har bl.a. swimmingpool.

I de naturskønne omgivelser findes nogle af Sydafrikas største træer – bl.a. et morbær-figentræ, med en diameter på 5 meter.
Området er rigt på flodheste, krokodiller, elefanter og store flokke af fugle, der holder til i de omkringstående træer.

Fuldpension inkluderet.

Dag 7: Mere safari
Dagen tilbringes på lodgen. Der køres ud på safari i lodgens åbne, terrængående køretøjer tidlig morgen og igen hen på eftermiddagen. Enestående er, at der også her køres off-road safari. Igen venter en række af skønne oplevelser. Ønsker man at nyde lodgens dejlige omgivelser og ”springe” safarikørslen over, så er der også mulighed for det.

Fuldpension inkluderet.

Dag 8: Kruger National Park
Efter morgenmad på vores lodge i Balule køres vi til Balule West Gate. Her skifter vi køretøj til en overland truck samt møder vores nye chauffør og guider, der følger os på resten af turen sammen med vores danske rejseleder.

Vi kører ind i Kruger National Park ved Orpen Gate, der ligger i den sydlige del af parken og kører safarikørsel gennem Kruger på de asfalterede veje frem til vores overnatning, der ligger inde i Kruger National Park. Skukuza Camp (eller lignende camp) ligger godt placeret for safarikørsel i den sydlige del af parken. Undervejs gennem Kruger spiser vi frokost, der laves og nydes i det fri.

Fuldpension inkluderet.

Dag 9: Fra Kruger til Hazyview
Vi tager en sidste morgensafari med os som minde. Vi kører ud på tidlig morgensafari i campens egne og åbne firehjulstrækkere og har derved mulighed for at bevæge os væk fra Krugers asfalterede veje og køre på grusvejene. Det er ikke tilladt at køre off-road safari i Kruger National Park, men oplevelser er der stadig i vente. Kruger-parken tæller mere end 150 forskellige arter pattedyr og en stor, stor variation af fugle.

Tilbage i campen skifter vi køretøj til vores overland truck og fortsætter ud gennem Kruger til Hazyview, hvor der arrangeres picnic enroute. I Hazyview overnatter vi de sidste tre nætter. Vi skal bo på dejlige Hippo Hollow, der ligger centralt placeret og som er et godt udgangspunkt for de næste dages aktiviteter. Vi kører ruten fra Kruger til Hazyview stille og roligt, så vi får de sidste safarioplevelser med os. Det sidste af eftermiddagen er til fri disposition.

Fuldpension inkluderet.

Dag 10: Elefanternes Verden – utrolige oplevelser venter
Dagen i dag står i elefanternes tegn. At se, høre og opleve elefanter tæt på er noget særligt. I de første dage boede vi i forskerlejren tæt på dyrene. Dagen i dag er med en masse ekstra viden om elefanterne i form af spændende informationer om elefanternes liv, men også en chance for at hilse på de involverede i projektet ”Elephant Whispers”. Projektet er unikt og gør at vi mennesker kan få en større indsigt i de sydafrikanske elefanters liv.

Fuldpension inkluderet.

Dag 11: Panoramaruten: Gods Window, Blyde River Canyon – udsigter i verdensklasse!
Efter morgenmaden er dagens mål en hel dag med smukke landskaber og områder. Alle, der har kørt ad Panoramaruten er enige om, at oplevelserne her er noget helt særligt. Man oplever simpelthen noget af den smukkeste natur. På dagens program er blandt andet den sydafrikanske udgave af USA's Grand Canyon - Blyde River Canyon.

Vi skal også til ”De Tre Rondawels” et klippeområde, der ligner tre afrikanske ”rund-hytter” og endelig skal vi afprøve heldet ved Bourke’s ønskebrønd. Vi gør også stop ved Gods Window - ”Guds Vindue” - og når man står der, forstår man navnet. At stå med så smuk en udsigt må være som at stå i Guds eget vindue og se ud over verden. Fantastisk - intet mindre!

Vi benytter hele dagen til oplevelser på Panoramaruten.

Vi gør et stop i Pilgrims Rest en fascinerende gammel guldgraverby. Pilgrims Rest er det område i Sydafrika, hvor drømmen om at finde guldet og rigdommen for alvor tog fart. Så langt tilbage som i 1870’erne var guldgraverne i gang med at lede efter guldet netop her. Vi gør stop i byen, og har tid til at gå lidt omkring og nyde lidt af atmosfæren fra dengang – en atmosfære, der faktisk stadig mærkes i byen.

Fra én spændende by til en anden. Graskop siges at være Sydafrikas pandekage-by nummer ét. Og der er bestemt noget om snakken. På gader og stræder, hjørner og i små butikker sælges der pandekager. Og hvilke pandekager! Glæd jer til at sætte tænderne i en rigtig delikatesse. Graskop er ud over at være ”pandekage-by” også en gammel handelsstation, hvor der sælges rigtig mange og spændende håndlavede ting fra byens marked. Der er mulighed for at nyde en pandekage i byen til frokost.

Morgenmad og middag inkluderet.

Dag 12: Hjemrejse
Det er tid til hjemrejse. Efter morgenmad på lodgen kører vi mod Johannesburg for at rejse tilbage til Danmark. Undervejs nyder vi en sidste fælles frokost og farvel middag inden vi er fremme i Johannesburg lufthavn, hvorfra vi flyver hjem sidst på aftenen.

På flyvningen fra Johannesburg til Amsterdam er alle måltider og drikkevarer inkluderet på flyet.

Fuldpension inkluderet.

Dag 13: Hjemkomst
Paw Gosmer rejser med gæsterne tilbage til Aalborg, og vi siger farvel og på gensyn til de andre fra gruppen, når vore veje skilles i en europæisk by for flyskifte.

Forventet hjemkomst i Danmark omkring middagstid. Præcist tidspunkt afhænger af lufthavn, og fremsendes som en del af bekræftelsen ved bestilling af rejsen.