Africa Tours CSS Sprite


Praktiske råd Bliv Elefantambassadør i Sydafrika

BEMÆRK:
De nævnte priser er vejledende. Den endelige pris afhænger af flyprisen på det tidspunkt rejsen bestilles. Der tages forbehold for ændring af tider og indkvarteringssteder. Rejsen gennemføres ved minimum 5 deltagere og max. 10 deltagere.

AT BO I EN FORSKERLEJR:
For mig personligt (rejseleder Paw Gosmer), er netop denne her tur noget helt særligt. Netop opholdet i den lille og primitive forskerlejr gør turen enestående. Her får vi Afrika helt ind under huden, da vi bor midt ude i bushen. Lejren er til dagligt beboet af en gruppe mennesker, der har dedikeret deres liv og hjerter til at arbejde med naturbevaring, og dermed også til at beskytte dyr som elefanter og næsehorn mod krybskytter.
Det betyder, at vi kommer til at bo på en arbejdsplads. En arbejdsplads, der ofte er fyldt med uforudsigelige opgaver, og jeg er sikker på, at det kommer til at give os nogle kæmpe oplevelser.
Turen, som hvert år kun er forundt en lille gruppe gæster, er dermed et kig ind bag kulisserne i virkelighedens Afrika på godt og på ondt.
Safari And Beyond/Africa Tours og Aalborg Zoo har i mange år støttet op omkring arbejdet og ildsjælene i Balule. Vi glæder os til at involvere jer, og til at I også bliver ambassadører for projektet. 

PRAKTISKE INFORMATIONER I ELEFANTFORSKERLEJREN:
Udover de normalt gældende praktiske råd og tips for turen vil vi gerne gøre jer opmærksomme på følgende, der gælder under opholdet i elefantforskerlejren:
- Da vi bor midt i naturen, skal vi udvise stor agtpågivenhed i forhold til de vilde dyr Det er ikke unormalt med besøg af dyr i lejren. Hvis vi er så heldige, er det vigtigt at vi alle forholder sig rolige
- Efter lejren lukker ned om aftenen, er der af sikkerhedsmæssige årsager, ikke adgang til toiletterne før daggry
- Vi bliver indkvarteret 2 og 2 i enkeltsenge i lejrens hytter. Tilkøb af enkeltværelse er ikke muligt i elefantforskerlejren
- Det er ikke tilladt at have mad/slik/frugt og lignende i hytterne. (For at undgå at tiltrække dyrene)
- Vand kan være en begrænset resurse. Derfor henstilles der til at bruge vand med omtanke
- Der bliver mulighed for at handle drikkevarer osv. inden vi kommer frem til elefantforskerlejren i Balule. Her handles ind til alle dagene i lejren

HUSK AT MEDBRINGE:
- Håndklæde i elefantforskerlejren
- Solcreme, hat/kasket eller lignende
- Håndsprit
- Myggespray (anbefales at købe lokalt)
- Lommelygte til orientering i lejren, bl.a. så man ikke træder på en skorpion (Lyset fra en mobiltelefon er ikke nok)

Vi har udarbejdet en guide som indeholder praktiske tips og råd vedr. din rejse til Bliv Elefantambassadør i Sydafrika.

Guiden kan ses og printes HER.

PROJEKT BLACK MAMBA:
I 2013 startede biolog og Head Warden i Balule Nature Reserve, Craig Spencer projekt ”Black Mamba”. Det er en gruppe uniformerede men ubevæbnede kvinder fra lokalområdet, der har til opgave at beskytte dyrene mod krybskytteri. Projektet består i praksis af to delprojekter.
Det første delprojekt handler om Black Mambas arbejde ude i bushen. De patruljerer i grupper af 2-3. Her finder og fjerner de snarer (fælder), de finder og ødelægger krybskytternes lejre og de tjekker om der er brud på hegnet mod vest, som adskiller reservatet fra de beboede områder. De kommunikerer deres fund tilbage til OBS-centeret.

I første omgang blev der uddannet 6 kvinder, men effekten på krybskytteriet var stor, så i dag er der 32 Black Mambas. Ud over at passe på næsehorn og elefanter, som er voldsomt truede af krybskytteri, er de rollemodeller i de lokalsamfund, de kommer fra.

Det andet delprojekt for Black Mambas er undervisning i de lokale skoler. Målet er at kommende generationer vokser op med en forståelse for vigtigheden af at passe på både naturen og miljøet. Dette delprojekt kaldes ”Bush Babies”. Endvidere arbejdes der med information af bedsteforældre, fordi de har en vigtig rolle i familierne.

Projekt Black Mamba har reduceret krybskytteriet drastisk i Balule. Blandt andet blev der elleve måneder i træk ikke skudt et en¬este næsehorn i området, hvor Black Mamba patruljerer. Naboreservatet – uden Black Mambas tilstedeværelse – mistede hele 23 næsehorn i samme periode!!

Black Mambas er ved flere lejligheder blevet belønnet. De er således blevet tildelt ”Champion of the Earth Award” af FN i 2015 og ”Eco-Warrior Silver Award” i 2017.

STØTTE TIL PROJEKTET:
Projektet er dybt afhængigt af donationer.
Som deltager på turen ”Bliv elefantambassadør” med Africa Tours og Paw som rejseleder, er du udover en perlerække af oplevelser med til kont¬ant - via en donation - at bidrage til naturbevaring, og antikrybskytte pro¬grammet Black Mamba.
Donationen fra safari-rejserne med Paw, overrækkes direkte til Craig Spencer af Paw Gosmer én gang årligt. Donationen går direkte og ubeskåret til natur¬bevaringsprojekter under Craig Spencers ledelse, og er med til at give en aktiv beskyttelse af de udryddelsestruede dyr.

Projektet har en række sponsorer, herunder Ålborg Zoo som samler ind blandt havens gæster og Africa Tours, der som nævnt giver overskuddet fra rejsen ”Bliv Elefantambassadør i Sydafrika”.
Der er forskellige muligheder for at donere. Du kan støtte via Ålborg Zoo og du kan læse om støttemuligheder på www. blackmambas.org.

OM TRANSFONTIER AFRICA:
Transfrontier Africa blev grundlagt af Craig Spencer og er organisationen bag et natur-bevaringsprojekt i Balule i Sydafrika.
Naturbevaringsprojektet ledes fortsat af Craig Spencer, og er bemandet med en fast stab af dedikerede folk som gennem en lang række undersøgelser af forskellige dyr, planter, vandhuller og invasive plantearter, blandt andet forsker i sammenhænge og bæredygtighed.

Der er etableret et OBS- center, der overvåger og styrer de forskellige aktiviteter i området, fx Black Mambas patruljering, og der er etableret en bevæbnet støtteenhed, som kan reagere på krybskytteaktivitet i området.

PROJEKTER:
Naturbevaringsprojektet består af en række delprojekter.
Black Mamba er ét af delprojekterne. I andre delprojekter forskes der fx i sammenhængen mellem bestanden af dyr både hvad angår arter og antal og de planter, der er i området. To gange årligt registreres på udvalgte steder, hvilke planter der gror og foderværdien beregnes. Ud fra de mange undersøgelser, kan man forudsige, hvordan de forskellige arter vil trives.
Endvidere registreres invasive plantearter og de bekæmpes, på samme måde som vi i Danmark bekæmper bjørneklo.

Transfrontier Africa har blandt andet et tæt samarbejde med ”Save the Elephant Foundation” og der forskes rigtig meget i elefanter.

DELTAGER I 2017; SASCHA WEDEL HAR SENDT OS DENNE HILSEN:
Netop hjemvendt fra den fedeste ferie nogensinde. Med flere tusinde billeder og oplevelser i bagagen. Det kan ikke beskrives, hvor fantastisk det har været

Tusind tak til vores rejseleder Paw Gosmer for at arrangere denne tur. 
Det kan ikke fortælles, det skal opleves! 🐘🐘

HØR GÆSTER FORTÆLLE OM DERES OPLEVELSER:

 

Rejsedatoer 2020

Dato Pris fra
23. feb. -
6. mar.
13 dage
30.200 DKK
Få tilbud