Africa Tours CSS Sprite


Oplev Danmarks svar på Afrikas Big Five

Smuk natur, meget varierede landskaber og et enestående dyreliv. Det er hvad der venter deltagerne på denne Danmarks-Safari med fokus på at se de nyudnævnte danske Big Five.

Vores rundtur til Jylland og på øerne tager udgangspunkt fra vores start i København, men natur- og dyreoplevelserne starter mod syd på Lolland. Her besøges Maribosøerne, der vel nok er landets bedste lokalitet for at observere vores største rovfugl, nemlig havørnen. I Merret Skov – ligeledes på Lolland – skal vi ud og søge efter den kolossale europæiske bison, som der her findes en lille bestand af.

Fra Lolland sejler vi til Langeland, hvor vi efter en dejlig overnatning skal ned på øens sydspids ved Gulstav Mose. Her lever en stor flok vildheste, exmoor-ponyer, der er en vigtig del af naturplejen i området. Herfra krydser vi Fyn og det sydlige Jylland på vej til Oksbøl nær Danmarks vestligste punkt Blåvandshuk, hvor vi skal besøge Oksbøl Krondyrreservat, der rummer en meget stor og fin bestand af kronhjorte.

Efter overnatning skal vi bl.a. ud at opleve Nationalpark Vadehavet i vores søgen efter områdets mange spættede sæler. For at komme tættest muligt på, har vi allieret os med lokal eksperthjælp og sejler med trækutter ud til områdets mange sælbanker. Efter gode timer på havet fortsætter vi mod nordøst til smukke Djursland for safari, middag, overnatning og formiddagssafari i Ree Park Safari, der både huser den afrikanske savanne, Nordamerika, og Asien. Kort sagt masser af tid i parken - både med inkluderet safari undervejs samt tid på egen hånd inden ruten går retur til København via Århus og Sj. Odde.

Vi har sat flere af Danmarks dygtigste og mest erfarne naturformidlere stævne, så der bydes altså ikke alene på store natur- og dyreoplevelser, men også på et væld af spændende fortællinger om dyrene i fokus, og om den natur de lever i - samt selvfølgelig også om alle de øvrige dyr, der måtte dukke op undervejs som sidegevinst.

Inkluderet i prisen er blandt andet: Al transport i luksusbus, overnatninger, tre x middage, tre x morgenmad, tre x frokost, alle entreer, sejltur, rundvisninger, samt formidling ved Anders Kofoed, Lars Gejl, Jesper Stagegaard, Jan Tandrup Petersen, Line Calum Canuto og turens gennemgående rejseleder Jesper Horsted.

Rejseleder er Jesper Horsted

Jesper Horsted er uddannet biolog. Han har tidligere været direktør i Danmarks Akvarium og efterfølgende på Den Blå Planet, som han var idémanden bag. Han har en meget bred viden om dyr, og bestemt ikke kun dem der kan svømme, men i høj grad også om dem der kan krybe, gå og flyve.

Jesper er rejseleder på hele turen i Danmark derudover fortæller han om sælen.

Læs meget mere om din rejseleder Jesper Horsted HER.

Prisen inkluderer: 

 • Busrejse som beskrevet i 4* luksusbus
 • Erfaren, dansktalende buschauffør
 • Jesper Horsted som gennemgående rejseleder på hele rejsen
 • Overnatning på hotel Rudkøbing Skudehavn
 • Overnatning på Koncept Hotel, Oksbøl
 • Overnatning i Ree Park Safari
 • Alle morgenmåltider, samt frokost dag 1,2 og 3
 • To retters aftenmenu dag 1 og 2
 • Ree Parks Safaris store aftengrillmenu dag 3
 • Te, kaffe, juice, mælk o.l. til morgenmåltiderne
 • Naturoplevelser og aktiviteter jf. program
 • Sejltur omkring Vadehavet
 • Lokalkendte naturguider og naturformidlere på hele turen
 • Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:

 • Frokost på dag 4
 • Drikkevarer
 • Sovepose til overnatning i Ree Park Safari. Kan lejes i parken, kr. 50,-
 • Hovedpude
 • Forsikringer

Rejseledere og formidlere på Danmarks Big 5:

• Forfatter og naturfotograf, Lars Gejl
• Naturformidler, forfatter og biolog, Anders Kofoed
• Biolog med speciale i zoologi, og naturvejleder, Line Calum Canuto
• Naturfotograf- og producent, Jan Tandrup Petersen
• Biolog og direktør i Ree Park Safari, Jesper Stagegaard

Forfatter og naturfotograf, Lars Gejl fortæller om havørnen:
Allerede som ni-årig sad Lars i sit første hjemmeflikkede fotoskjul og fotograferede musvitter der fodrede unger på reden. Barndommen i skoven og de mange spændende jagthistorier fra alle kontinenter fortalt af faderen og hans jagtkammerater gav førstehåndskendskab til naturen og tændte en eventyrlyst.

Når Lars ikke ligger i fotoskjul, underviser i naturfotografering på Naturfotoskolen, holder foredrag, guider en fotosafari m.m., ernærer han sig som prisbelønnet og internationalt anerkendt fagbogsforfatter af fuglefelthåndbøger, hvoraf flere er oversat.

Naturformidler, forfatter og biolog, Anders Kofoed fortæller om den europæiske bison:
Anders har det vanvittige privilegium at få lov at fordybe sig (for ham) det mest spændende emne, der findes: Naturen! Han fortæller om det på TV, radio, aviser, til grupper og til mange større og mindre forsamlinger.

Samtidigt har han et håb om, at han kan fortælle om naturen på en måde, så du og alle du kender, bliver endnu mere interesserede i dens vidundere, så du får endnu mere viden om naturen, og endnu mere lyst til at udforske den og beskytte dens mangfoldighed.

Siden Anders var en lille ”horra” (sådan kalder bornholmerne drengebørn), har han været ualmindeligt optaget af naturen. Alle sten skulle vendes, alle vandhuller undersøges og faldes i. Han var – og er stadig – inspireret af store naturgenier som David Attenborough, Gerald Durrell, Konrad Lentz…og selvfølgelig: sin far, Jens Kofoed, naturvejleder og hans læremester.

Anders´ egen biolog-karriere har allerede budt på spændende oplevelser – blandt andet har han arbejdet hos to af Københavns mastodonter indenfor naturformidling: Zoo og Danmarks Akvarium.

Biolog med speciale i zoologi, og naturvejleder, Line Calum Canuto fortæller om de vilde heste:
Line er biolog og eventyrer med speciale i zoologi, og er en erfaren formidler og gruppeleder, som i mange år har speaket og rundvist ved akvarier og geocentre, samt ledt naturrejser til verdens fjerne egne. Igennem 20 år har hun udforsket naturen i såvel Danmark, som i mere end 50 lande og på 6 af verdens kontinenter. Det være sig på vandring i øde bjergegne, på stillehavstogter, flodsafari i tæt jungle eller på eventyr i laguner og mangrover. Eller det være sig i den danske bøgeskov, på heder og overdrev, samt ved vore hjemlige kyster, søer og åer.

Hendes hjerte banker for den vilde natur, og ikke mindst dyrenes forunderlige verden, og hun deler gavmildt og passioneret ud af en omfattende viden herom. Line har desuden mange års erfaring med naturvejledning herhjemme, såvel fra naturvejlederregi, som fra egen virksomhed, som udbød guidede rideture på islandske heste i et af Sjællands skønneste naturområder. Hun har udover et solidt indblik i vor hjemlige danske naturtyper, en stor viden om heste og deres adfærd, samt er fascineret af de muligheder hesten giver os, for at bevæge os længere ud i naturen, end vi kommer på to ben.

Når Line ikke er til fods eller til hest i naturen, eller leder grupperejser, er hun som for nuværende typisk i gang med et nyt spændende iværksætter projekt der sætter fokus på natur.

Naturfotograf- og producent, Jan Tandrup Petersen fortæller om kronhjorten:
Jan er professionel naturfotograf og har haft dette arbejde på fuld tid i over 30 år.

Han har produceret mere end 200 naturfilm fra det meste af verden og de fleste har været vist i DR. Det seneste store projekt har været som en af hovedfotograferne til DR´s naturserie ”Vilde vidunderlige Danmark”. Han har som sagt rejst med filmarbejde for øje rundt i mange af verdens yderpunkter. Her skal nævnes Svalbard, Antarktis, Sumatra og Amazonas.

Han har produceret flere naturfilm om bl.a. krondyret her fra Oksbøl skovdistrikt hvor han har tilbragt mange timer i skjul på at vente på den helt rigtige optagelse.

Biolog og direktør i Ree Park Safari, Jesper Stagegaard viser rundt i Ree Park:
Jesper har igennem en lang årrække beskæftiget sig med naturbevarelse, både i Europa og til daglig også i mere eksotiske omgivelser på den afrikanske savanne.

Jesper sidder til daglig som direktør for Ree Park Safari og har været med til at opbygge parkens store naturbevarelsesarbejde i Masai Mara i Kenya.

”Mara er et evigt overflødighedshorn af uudtømmelige safarioplevelser i verdensklasse, og derfor er det også her vores store engagement og hjerte ligger, når det gælder naturbevarelse og det at hjælpe med til at bevare en af Afrikas sidste vildmarker”, udtaler Jesper Stagegaard.

Igennem en lang årrække har Jesper fungeret som rejseguide for specialgrupper, ligesom både TV2 og DR har været omdrejningspunkt for flere udsendelser optaget i samarbejde med Jesper – enten som vært foran kameraet, eller som faglig konsulent bag kameraet.


Rejsedatoer 2020

Dato Pris fra
21. sep. -
24. sep.
4 dage
6.250 DKK
Få tilbud